Ronaldo még 40 évesen is játszana

A Manchester United sztárja, Cristiano Ronaldo célul tűzte ki magának, hogy még 40-es éveiben is játszon.


A csapat 7-ese a Vörös Ördögök házi gólkirálya eddig az idényben, a hétfői Aston Villa elleni FA-kupa mérkőzést azonban kisebb sérülés miatt kihagyni kényszerült.

 

A 36 éves játékos úgy érzi, még számos év áll előtte a legmagasabb szinten, mert úgy érzi, genetikailag sokkal fiatalabb, emellett pedig a sokak által elismert erőnléti programja is segíti.

 

Mindazonáltal úgy érzi, a dolgok mentális oldala egyre inkább kulcsfontosságú lesz számára ahhoz, hogy továbbra is fel tudja venni a versenyt fiatalabb ellenfeleivel.

 

"Boldog vagyok, hogy olyan játékos lehetek, aki megmutatta, esetemben, hogy a jó erőnléti kondíció kulcsfontosságú a folyamatosan legmagasabb szinten való teljesítéshez" - mondta az ESPN-nek Ronaldo.

 

"Genetikailag 30 évesnek érzem magamat. Nagyon odafigyelek a testemre és az elmémre. Nemrég olvastam azt, hogy 33 éves kor után a test képes teljesíteni, ha szükséges, de az igazi csatát az elme vívja."

 

"Azza a végcéllel végig menni dolgokon, hogy a legmagasabb szinten tudj maradni, a legnehezebb dolog és ez az, amit az elmúlt években csináltam."

 

"Sokat dolgoztam és nagyon koncentráltam az elmémmel kapcsolatos dolgokra. Tudom, hogy a testem a segítségemre lesz, mert nagy tisztelettel vagyok iránta és sokat hallgatok is rá."

 

 

"Az életben kellenek a fontos pillanatok, legyenek azok rosszak vagy jók, de ha padlóra kerülsz, akkor erősödnöd kell ahhoz, hogy talpra tudj állni. Én boldog vagyok, itt akarok maradni és majd meglátjuk mi fog történni."

 

"Szeretném megtudni, hogy képes leszek-e 40, 41 vagy 42 éves koromig is játszani, de a legfontosabb, hogy a napi célom a pillanat megélése és kiélvezése."

 

A legidősebb Premier League-ben pályára lépett Manchester United játékos Edwin van der Sar - 205 nappal a 40. születésnapját követően szerepelt utoljára a klub színeiben 2011-ben egy Old Traffordon rendezett Blackpool elleni mérkőzésen.

 

Ryan Giggs szintén 40 évesen vonult vissza és ő a klub történetének legidősebb mezőnyjátékosa az angol bajnokságban - utolsó mérkőzésére a Hull City ellen, csereként került sor, amikor megbízott menedzserként magát küldte pályára. Természetesen az egykori walesi kiválóság játszott együtt Ronaldoval a portugál első manchesteri időszakában és szintén parádés erőnléti állapotnak örvendett.

 

Cristiano Ronaldo nemrég Michael Carricket megelőzve a 8. helyet foglalja el a United legidősebb Premier League-ben pályára lépett játékosainak mezőnyében.

 

A UNITED LEGIDŐSEBB JÁTÉKOSAI A PREMIER LEAGUE-BEN

1. Edwin van der Sar (40, 2011)
2. Ryan Giggs (40, 2014)
3. Raimond van der Gouw (39, 2002)
4. Paul Scholes (38, 2013)
5. Laurent Blanc (37, 2003)
6. Bryan Robson (37, 1994)
7. Andy Goram (37, 2001)
8. CRISTIANO RONALDO (36, 2022)
9. Michael Carrick (36, 2018)
10.Denis Irwin (36, 2002)


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!