Rangnick: Bruno számára ez a legjobb pozíció

Ralf Rangnick úgy véli, hogy Bruno Fernandes a legalkalmasabb arra a Manchester Unitedben, hogy betöltse a 8-as szerepét a jövőben.


Pályafutása eddigi részében Fernandes a legtöbb alkalommal 10-e pozícióban játszott, a legutóbbi két mérőzésén azonban a középpályás hármas tagjaként kapott szerepet. A portugál játékos ezeken a mérkőzéseken 2 gólt is szerzett, illetve további két gólban vállalt fontos szerepet.

 

Rangnick megérkezését követően kipróbálta az általa leginkább kedvelt 4-2-2-2-es felállást, ám az elmúlt hetekben változást eszközölt és ez meg is hozta eredményét, hiszen Fernandes az Aston Villa és a Brentford ellen is kiválóan szerepelt.

 

A Vörös Ördögök 3-1-re tudtak nyerni a Méhek ellen annak ellenére is, hogy az első félidőben rossz teljesítményt nyújtottak, ám a második játékrészre feljavultak. A jó teljesítményben Fernandes kulcsszerepet vállalt, Rangnick pedig elárulta, hogy a továbbiakban is ezen a poszton szeretné játszani a portugál maestrot.

 

 

"Azt látom, hogy Európa és Anglia legjobb csapatai 4-3-3-as felállásban játszanak. Bruno számára pedig azt hiszem a jelenlegi a legjobb pozíció, mert így a pálya különböző részein elérhető és nem csak középen."

 

"Igaz nem tartom őt szélsőnek, de úgy gondolom, hogy megtalálja a megfelelő helyeket a pályán és ki tudja használni a megnyíló területeket. Úgyhogy azt gondolom, hogy ez a 8-as pozíció tökéletes neki."

 

Az utóbbi pár mérkőzésen ez valóban működött, Fernandes több esetben is mélyebbről tudott megindulni a labdával és a kialakuló lehetőségeket gyors társai ki tudták használni. A Brentford ellen ez kétszer is megmutatkozott Greenwood és Rashford találatai előtt.

 

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!