Fernandes beszélt az ambícióiról

Bruno Fernandes ismét kifejtette, hogy milyen ambíciói vannak a Manchester Unitednek és azt is elárulta, hogy nem hajlandó foglalkozni azokkal, akik úgy érzik, hogy a csapat nem lesz képes ebben a szezonban trófeát szerezni.


A Vörös Ördögök február elején lépnek majd pályára a Middlesbrough ellen az FA-kupa 4. fordulójában, majd szintén ebben a hónapban a Bajnokok Ligájában is mérkőzés vár rájuk az Atletico Madrid ellen, Spanyolországban.

 

Bruno pedig meg van győződve arról, hogy a csapat trófeát fog szerezni a szezonban, ha képesek lesznek a megfelelő intenzitással teljesíteni az idény hátralévő részét.

 

A portugál válogatott játékos a United Review-nak adott interjújában beszélt a terveikről, illetve a West Ham elleni hazai bajnokiról is, mely most hétvégén vár a csapatra. A beszélgetés során arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a United mezének viselése arra kötelezi őket, hogy soha ne adják fel a küzdelmet, de elárulta azt is, hogy az önbizalmat erősíti az egyéni díjak megnyerése is, esetében például a Sir Matt Busby év játékosa díj.

 

"Természetesen úgy gondolom, hogy fontosak az egyéni sikerek, elismerések, de játékosként elsősorban mindig azokat a trófeákat akarod megnyerni, amiket csapatszinten lehetséges. Ezek számítanak a leginkább, de nyilvánvalóan az egyéni elismerések is sokat számítanak és segítenek."

 

 

"Egy-egy egyéni díj megnyerése, kiérdemlése önbizalmat ad és motivál, hogy folytasd a kemény munkát és megérteti veled, hogy így sokkal többet fogsz elérni. A lehető legnagyobb koncentráltság mellett tartani kell az utad és tisztában kell lenned azzal, hogy az ilyen elismerések miatt az elvárások is magasabbak lesznek."

 

Arra a kérdésre, hogy milyen ambíció vannak az Old Traffordon eltöltött két évet követően Fernandes határozott választ adott. Elmondta, hogy még mindig fájó az Európa-liga fináléjának elveszítése és eltökélt abban, hogy trófeát szerezzenek idén, mert úgy érzi, hogy nem csupán vágya ez mindenkinek a csapatnál, hanem meg is érdemlik.

 

"Továbbra is ugyan az az ambícióm, mint korábban. Szeretnék trófeákat nyerni ezzel a klubbal. Mindig ez jár a fejemben és ez is fog az utolsó napomig ennél a klubnál. Hogy ez mikor lesz, nem tudom, csak azzal foglakozom, hogy trófeákat nyerjünk és tudom, hogy erre képesek is vagyunk és a klub és a szurkolók is megérdemlik, ahogy a játékosok is."

 

"Ezen az úton lépésről-lépésre kell haladnunk és meg kell értenünk, hogy megvannak a szükséges tulajdonságaink, amiket össze kell raknunk a sikerekhez. A tulajdonságokat, az intenzitás, mindent."

 

A 2021/22-es idényben bőven van még lehetősége a csapatnak a sikerekre hazai és nemzetközi környezetben is, valamint a Premier League-ben is javítani szeretnének.

 

"Természetesen a bajnokság megnyerése most nagyon távolinak tűnik. Reálisnak kell lennünk és küzdenünk kell a legjobb 4 hely egyikéért és a BL szereplésért a következő szezonban. Ugyanakkor harcban vagyunk a Bajnokok Ligájában és az FA-kupában is és nem foglalkozok azzal, hogy a rossz nyelvek mit mondanak arról, hogy van-e esélyünk bármelyik sorozatot is megnyerni. Úgy gondolom, hogy megvan az esélyünk, a minőségünk a győzelemre és ami a legfontosabb, hogy ott vagyunk ezekben a sorozatokban. Amíg ki nem esünk, hinnünk kell abban, hogy ezeket meg is tudjuk nyerni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!