De Gea a Premier League-ben is a hónap legjobbja lehet

A Manchester United kapusa, David de Gea egyike azon 6 játékosnak, akik esélyesek a Premier League Hónap Játékosa címre január hónapban.


A spanyol hálóőr csapata mind a 4 januári bajnokiján pályán volt és 2022 első hónapjában 22 védést jegyez, ami a többi PL-ben játszó kapushoz képest minimum 5-tel több. Ezen védések közül 8-at a 3-1-re megnyert, Brentford elleni találkozón mutatott be, melyen a hazaiak első félidei rohamait követően a United fontos győzelmet aratott.

 

A West Ham elleni bajnokin jóval kevesebb dolga akadt, de ezen is volt nagy pillanata és sikerült is megőrizni kapuját a góltól. A legemlékezetesebb talán a Varane-on megpattanó lövés kivédése volt és, mint a végén kiderült, létfontosságú volt a hárítás, mert így Marcus Rashford utolsó pillanatban lőtt gólja győzelmet jelentett a rekordbajnok számára.

 

 

Bár de Gea 5 alkalommal is volt a PFA Év Csapatának kapusa mióta 11 évvel ezelőtt az angol élvonalba igazolt, még soha nem választották meg egyszer sem a liga szintjén a legjobbnak. Az esetek többségében támadó játékosok kapják az elismerést és a legutóbbi kapus, aki ezt megkapta a Southampton hálóőre, Fraser Forster volt 2016 februárjában.

 

David kemény versenybe csöppent, hiszen a címért harcban áll Jack Harrison (Leeds) és Jarrod Bowen (West Ham), akik 4, illetve 3 gólt szereztek januárban. Mellettük pedig Kevin de Bruyne (Manchester City), Joao Moutinho (Wolves) és James Ward-Prowse (Southampton) szerepelnek még a listán.

 

Davidra január 31-ig lehet szavazni a linkre kattintva.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!