De Gea lett január legjobb játékosa a Premier League-ben

Gratulálunk David de Gea-nak, akit 2022 januárjában a Hónap legjobb játékosa díjjal tüntettek ki a Premier League-ben.


11, Unitednél eltöltött évet és számtalan klubon belüli elismerést követően - köztük a legutóbb 3 tétmérkőzésen a mérkőzés legjobbja címeket - ez az első alkalom, hogy a spanyol hálóőr az egész bajnokságra vonatkozó díjat zsebelhetett be.

 

A januárban a Vörös Ördögök színeiben lejátszott négy bajnoki mérkőzésén De Gea 22 védést mutatott be és különösen a Brentford elleni idegenbeli 3-1-es siker alkalmával parádézott, amikor az első félidőben ember feletti teljesítménnyel tartotta távol kapujától a hazai támadók próbálkozásait.

 

David emellett a csapat legutóbbi, West Ham United elleni bajnokiján is főszereplő volt egy kulcsfontosságú, kései védéssel, amellyel megakadályozta, hogy a vendégek vezetést szerezhessenek az Old Traffordon, ahol aztán később a manchesteriek győzelmét ünneplhette.

 

A válogatott játékos mindössze csak a 10. kapus 1995 óta, aki a havonta odaítélt díj történetében megkaphatta a legjobbnak járó elismerést.

 

Legutóbb hat éve, a Southamptonos Fraser Forster érdemelt ki erről a posztról ilyen díjat.

 

David azzal viccelődött, hogy ez a díj kissé megkésett számára, de leszögezte, hogy neki mindig a csapat trófeái élveznek elsőbbséget az egyéni elismerésekkel szemben.

 

 

"Igen, abszolút. Nagyon boldog vagyok, hogy a Premier League-ben is megnyerhettem ezt a díjat, mert még soha nem sikerült korábban" - mondta De Gea a Manutd.com-nak adott interjúban.

 

"Szerintem most már elég sok éve tudott folyamatosan a legmagasabb szinten teljesíteni, ezért talán már ezt megelőzően is nyerhettem volna egyet [nevet]!"

 

"De, mint mindig is mondtam, szerintem a legfontosabb az, hogy trófeát nyerjünk. Harcban kell állnunk azért, hogy trófeákat tudjunk nyerni ennél a klubnál."

 

"Csapatként megpróbálni címeket begyűjteni sokkal nagyobb dolog, mint egyéni elismeréseket begyűjteni, de természetesen nagyon örülök neki."

 

Ralf Rangnick ideiglenes menedzser a klubnál eddig eltöltött ideje alatt folyamatosan dicsérte David de Gea-t és úgy érzi, hogy abszolút megérdemelten díjazták kapusát.

 

"Lenyűgöző. Úgy értem, hogy több, mint megérdemelt" - tette hozzá Rangnick.

 

"Fantasztikus reagálásaival és védéseivel több alkalommal is meccsben tartott minket, és igen, ahogy már említettem, szerintem ő a világ egyik legjobb kapusa."

 

"Remélhetőleg képes lesz ezt a szintet tartani a szezon végéig."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!