Maguire reakciója a döntetlenre

Harry Maguire elismerte, hogy a Manchester Unitednek sokkal élesebbnek kell lennie a jövőben, miután kedd este egy kiábrándító 1-1-es döntetlent ért el a Burnley otthonában.


A csapatkapitánynak és Ronaldonak is voltak fejjel helyzetei a találkozó hajrájában, ám igazán komolyan csak az első félidőben vette a United a házigazdákat. Ekkor gólszerzési lehetőségek is szép számmal akadtak, sőt, a Vörös Ördögök háromszor is betaláltak, ám ezek közül kettőt érvénytelenített a játékvezető.

 

Maguire elárulta, hogy nagyon csalódottak voltak társaival, amiért nem sikerült újabb gólokat szerezniük és amiért nem döntötték már el az első játékrészben a találkozót.

 

"A futballban legtöbbször a döntőgól a második" - mondta Maguire a BT Sportnak. "Az egy kicsit kényelmesebbé teszi a dolgod és méginkább játszhatod a saját játékodat. Abból kiindulva, hogy mennyi lehetőséget dolgoztunk ki, meg kellett volna nyernünk a meccset. Sokkal veszélyesebbnek kell lennünk és megszerezni a második gólt is."

 

A United első félidei remekteljesítményét követően illett volna a csapatnak 1-nél több góllal szünetre vonulnia, ám Maguire úgy véli, hogy nem csak az elpuskázott lehetőségeken ment el a találkozó, hanem a védelem hibája is közrejátszott és vállalniuk kell a felelősséget.

 

 

"Az ilyen mérkőzéseken is uralni akarjuk a játékot, tudjuk azt is, hogy egyetlen meccsen sem képes egy csapat sem 90 percen keresztül ezt megtenni, mert ha jól is játszol, akkor is van minimum 5-10 jó perce az ellenfélnek. Jól játszottunk, de volt pár pillanat, amikor fölénk kerekedtek. Ekkor kaptuk a gólt és ugyan ez volt a Middlesbrough ellen is. Gólt kaptunk, amikor nyomás alá tudtak helyezni minket. Csak az első félidőben elég helyzetet dolgoztunk ki ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, pontosabbnak kell lennünk a befejezéseknél, mert így két pontot hátra hagytunk."

 

Maguire védőtársa, Raphael Varane nagyszerű fejesgólt szerzett az első játékrész elején, ám Mike Dean a VAR ellenőrzést követően érvénytelenítette a találatot. 

 

"Azt hiszem, hogy az én lesállásom miatt nem adták mega gólt. Nem voltam szabálytalan szerintem, de azt mondták, hogy akadályoztam az emberem és lesen voltam. Nem igazán tudom."

 

"Igazából csak korán indultam el, mert rosszul időzítettem és próbáltam korrigálni ezen. Végül egy kis blokk lett belőle, de Rodriguez volt, akivel szembekerültem és nem úgy tűnt, hogy ő lett volna az, aki kifejelheti a beadást és befolyásolni tudta volna a Rapha által szerzett gólt."

 

Később Josh Brownhill öngólját is érvénytelenítették, miután Paul Pogba gól előtti megmozdulását szabálytalannak ítélték.

 

"Szerintem nem történt szabálytalanság. A srácok nagyon csalódottak. Két pontot veszítettünk úgy, hogy megköveteljük magunktól az ilyen meccsek megnyerését. Szombaton újabb nagy meccs vár ránk és bizonyítani kell, össze kell szednünk magunkat és győzni kell."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!