Fernandes figyelemre méltó statisztikája

A két éves jubileum kapcsán Fernandessel folytatott beszélgetés során lehetőség volt megvitatni a portugál középpályás Old Traffordon felhalmozott statisztikáit.


Fernandes statisztikái a gólszerzésekben kiemelkedők és ott van a Premier Legjobbjai között, ami nem is csoda, hiszen egyértelműen imádja a futballt, szeret játszani és hajlandó folyamatosan tanulni még azáltal is, hogy más játékosokat figyel egy-egy mérkőzésen.

 

A 18-as mezszú játékos a Brighton ellen ismét eredményes volt a találkozó hajrájában és elmondása szerint rendkívül élvezte a késői gólt, emellett pedig egy gólpassz is felkerülhetett volna a neve mellé a mérkőzésen Cristiano Ronaldo egyik helyzeténél, ám végül ott a labda nem került a kapuba.

 

Figyelemre méltó eredmény, hogy csak a Liverpool támadója, Mohamed Salah és a Spurs csatára, Harry Kane jobb a United portugáljánál gólok és gólpasszok tekintetében, mióta a United 18-asa a Wolves ellen bemutatkozott klubjában.

 

Ha az elmúlt két szezont nézzük, akkor gólok tekintetében Fernandes még jobb is gólok tekintetében, mint az egyiptomi és a listán olyan játékosokat utasított maga mögé, mint Raheem Sterling és Heung-min Son.

 

Nézzük a konkrét számokat az előző és a jelenlegi szezon alapján:

 

1. Mohamed Salah - 25 gól, 27 gólpassz

2. Harry Kane - 37 gól, 7 gólpassz

3. Bruno Fernandes - 30 gól, 13 gólpassz

 

Brunot megkérdezték arról, hogy mennyire van tisztában ezekkel a statisztikákkal, illetve arról is, hogy van-e tudomása arról, hogy a legtöbb kulcspassz az ő nevéhez fűződik a bajnokságban. 

 

 

"Nem nagyon szoktam követni. Az edzőközpontban, amikor be van kapcsolva a tévé mutatnak ilyen statisztikákat, de őszintén szólva nem nagyon foglalkozom velük. Természetesen örülök, ha a mutatóim minél jobbak és, ha jobbak lennének még az előző szezonhoz képest is. Mindig jobban szeretnék teljesíteni, több gólt és több gólpasszt szeretnék jegyezni, emellett pedig minél több lehetőséget szeretnék teremteni a csapattársaimnak. Igazán szerintem az a fontos, hogy hétről-hétre megmutasd a pályán, hogy mire vagy képes és, hogy tudsz fejlődni."

 

"Természetesen megtisztelő ezen a listán szerepelni, hiszen Harry Kane statisztikáját megnézve látható, hogy elég sok gólt tudtam én is szerezni. Egy gólpasszal volt talán jobb nálam az előző idényben, Mo Salah pedig szintén fantasztikus. Sok gólt lő és öröm számomra, hogy velük egy listán szerepelhetek akár gólok és gólpasszok, akár más statisztikák mellett."

 

"Büszkeséggel tölt el, hiszen ezek szerint amit csinálok az jó és tudom, hogy még sokminden vár rám. Hiszem, hogy tudom még sokkal jobban is csinálni és fogom is."

 

Remélhetőleg vasárnap a Leeds elleni idegenbeli bajnokin tovább tudja Fernadnes javítani az egészen impozáns statisztikáit.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!