Fernandes szereti az Elland Road atmoszféráját

Bruno Fernandes örül, hogy a Manchester United a Leeds ellen lép pályára az Elland Roadon.


A portugál középpályás a szezon első mérkőzésén mesterhármast ért el a Pávák ellen és véleménye szerint a mostani találkozójuk teljesen más lesz, mint az előző idényben játszott 0-0-s találkozó, melyet zárt kapuk mögött voltak kénytelenek lejátszani a felek.

 

A Leeds szurkolói 2003 óta várnak arra, hogy részt vehessen egy Vörös Ördögök elleni hazai bajnokin. A legutóbbi ilye Premier League találkozójukat a  United nyerte 1-0-ra Roy Keane góljával, illetve közönség előtt tétmérkőzésen legutóbb 2011 szeptemberében játszottak meccset az Elland Roadon, amit szintén a  United nyert meg 3-0-ra, igaz ez egy Ligakupa találkozó volt.

 

Amikor Fernandest arról kérdezték, hogy mennyire számít ellenséges légkörre a vasárnapi összecsapáson ő azt felelte, hogy számára a légkör csak inspirálni fogja őt.

 

"Az előző szezonban még szurkolók nélkül játszottunk, de az emberektől már hallottam a rivalizálásról. A csapattársak is azt mondták, hogy nehéz környezet ez egy United játékos számára, de én szeretem az ilyen légkört."

 

 

"Szeretem, ha minden ellened szól, mert ettől egy kicsit mégtöbbet akarsz és egy kicsit jobb is leszel. Tudjuk azt is, hogy a szurkolóink is ott lesznek mellettünk és azt akarjuk, hogy büszkék legyenek ránk, szeretnénk nekik visszaadni amit kapunk tőlük azzal, hogy jönnek velünk mindenhova."

 

Fernandes a 8 találatát szerezte a Brighton ellen a Premier League idei szezonjában, így csapata 3 rendkívül fontos bajnoki pontot tudott otthon tartani. Elmondása szerint már a Sportingban hozzászokott az erős rivalizáláshoz és tisztában volt azzal is, mielőtt megérkezett Angliába, hogy itt méginkább ez vár rá.

 

"Természetesen, amikor a klubhoz jöttem tisztában voltam vele, hogy Angliában rengeteg nagy meccs van, nagy csapatok és erős csapatok. MÉg azok ellen is rendkívül nehéz játszani, akiket egyébként nem tekintenek nagy csapatnak."

 

"Nyilvánvalóan tudjuk, hogy mely összecsapásoknak van a legnagyobb jelentőssége a szurkolók számára, elég csak a Liverpool, a Leeds, vagy a Manchester City elleni mérkőzésekre gondolni. Ezeken mindennél jobban akarják, hogy nyerjünk, de legalább ennyire bennük van, hogy látni akarnak minket és ez a legfontosabb nekik. Számunkra pedig a legfontosabb most az, hogy minél több győzelmet arassunk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leeds - Manchester United

Premier League, 26. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!