Maguire büszke a győzelemre

Harry Maguire üdvözölte a Manchester United azon képességét, amelynek segítségével a nehéz körülmények ellenére képesek voltak legyőzni a Leeds United csapatát.


A csapatkapitány szerezte a United első gólját Luke Shaw szögletét követően, ez a gól pedig véget vetett annak a negatív sorozatnak, amelyben a Vörös Ördögök ebben a szezonban gólképtelennek bizonyultak a szögleteket követően.

 

Maguire elégedett volt ezzel a befejezéssel és méginkább azzal, hogy a második játékrészben is kétszer eredményesek tudtak lenni. Az angol védő találatát Bruno Fernandes fejesgólja követte még az első játékrészben, majd a Leeds a fordulást követően egyenlíteni tudott már az 54. percben.

 

"Szerintem az ilyen benne van a játékban. Az első góljuk igazán szerencsés volt, de visszahozta őket a játékba, aztán lőttek még egy nagyszerű gólt is, nekünk pedig vissza kellett kapaszkodnunk és összetartanunk."

 

 

"Nagyon büszke vagyok a srácokra, azért, mert képesek voltak összetartani és nem estünk szét. Megvannak a képességeink, amelyekkel ilyenekre vagyunk képesek és tudnunk kell, hogyan tudjuk lecsillapítania vihart. Össze kell fognunk és tudtuk jól, hogy még van 30 percünk megnyerni a mérkőzést és ezt meg is tettük."

 

Az Elland Roadon könyörtelenül szakadt az eső a meccset megelőzően, ami nehézzé tette a talajt és a labdajáratást is. Még a Premier League-ben is ritkán van erre példa és szemmel láthatóan a játékosok is nehezen alkalmazkodtak a pálya és a labda megváltozott természetéhez.

 

"Őszintén szólva, nagyon rosszak voltak a körülmények, főleg a második félidőben. A pálya azon része, ahol védekeznünk kellett nagyon vizes volt, próbáltuk cselezve megnyerni a csatákat."

 

"Túlságosan is hatással volt ránk a meccs elején a pálya minősége és hozzá kellett szoknunk ehhez. Kicsit old school stílusú volt az egész, amiben rengeteg szerelést láthattunk. Biztos vagyok benne, hogy szurkolói szemmel jó volt nézni egy ilyen összecsapást és szerencsére mi kerültünk ki győztesen a végén."

 

Maguire ebben a szezonban különösen nagy személyes felelősséget vállalt a csapatnál fellépő problémák megoldásával kapcsolatban. 

 

"Számomra különösen frusztráló volt, amikor láttam a statisztikáinkat. Kínosan éreztem magam. A szögletből szerzett gólok nagyon fontosak a találkozókon, főleg a szoros meccseken, ahogy az első gólnak is döntő fontosságú szerepe lehet. Nem játszottunk jól ebben a szezonban, de, ha javítottunk volna a szögletekből való eredményességünkön, akkor lehet előrébb lennénk most a tabellán."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!