De Gea: Manchester most az én városom

David de Gea szerdán este visszatér szülővárosába, amikor a Manchester United a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közötti párharc első mérkőzésén az Atletico Madrid vendége lesz.


A 31 éves kapuvédő a spanyol alakulatnál kezdte karrierét, akikkel 2011-es távozása óta először nézhet majd farkasszemet ellenfélként.

 

A legrangosabb európai kupasorozatban rendezendő párharc első felvonását megelőzően az uefa.com-nak arról beszélt, bár Madridból származik, ő most Manchesterben érzi otthon magát.

 

"Szeretem azt a tényt, hogy Madridból származom" - kezdte a válogatott portás.

 

"De a nap végén ez csak egy város."

 

"Most sokkal inkább úgy érzem magamat, mintha manchesteri lennék, mintha egy lennék azok közül, akik Manchesterből származnak. Ahol szeretnek és ahol otthon érzem magamat."

 

"Számos év óta itt vagyok és természetesen bármi történhet az életben és a futball világában. De, őszintén szólva, nem látom magamat a Manchester Unitedtől távol."

 

De Gea megerősítette azon vágyát, hogy szeretne sikert elérni, amikor visszatér annak a klubnak az otthonába, ahol felnőttként debütálhatott és a 2019/10-es szezonban elhódították az Európa-liga trófeáját.

 

"Természetesen ez egy hazatérés számomra, egy olyan klubhoz, amely lehetőséget biztosított számomra, hogy az lehessek, aki vagyok" - tette hozzá.

 

"De ez is csak egy mérkőzés lesz. Mindenki azért lesz ott, hogy győzzön, különösen én."

 

 

David csak 19 éves volt, amikor beverekedte magát a Matracosok felnőttjei közé, amely kapcsán elárulta, mindig hálás lesz akkori edzőjének, Quique Sanchez Floresnek azért, hogy bízott benne.

 

"Amikor Quique [Sanchez Flores] megérkezett, a csapat megváltozott. Volt egy pillanat, amikor Sergio Asenjo és én is rendelkezésre álltunk, ő pedig engem választott."

 

"Szinte minden mérkőzésen a pályán voltam. Döntőbe jutottunk az Európa-ligában, amelyet aztán meg is nyertünk. Emellett finálét játszhattuk a Király Kupában is és egy remek Inter ellen elhódítottuk az Európai Szuperkupát is."

 

De Gea az egész földön híressé vált azon képességei által, hogy mennyire jól képes lábbal védeni és hogy mennyire jól tud hátulról akciót indítani.

 

Bár a spanyol nemzeti csapat keretének állandó tagja úgy érzi, hogy a lábbal való játék fontos dolog, egy kapus számára a védés a legfontosabb feladat.

 

"Egy kapusnak a bekapott góloktól kell megóvnia a csapatát. Ez a legfontosabb dolga."

 

"Ha van hozzá tehetséged vagy képességed, hogy lábbal is játszál és jók a meglátásaid, akkor az fenomenális."

 

"Én nekem nem okoz kényelmetlenséget lábbal a labdához érni és úgy kijátszani a védelemből, de hogy ezt megteszem-e, az függ az edzőtől és a játékstílusunktól is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Atletico Madrid - Manchester United

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!