Maguire reakciója a City elleni vereségre

Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya szerint a Vörös Ördögöknek az előttük álló hét folyamán végig arra kell összpontosítaniuk, hogy talpra álljanak a vasárnapi városi derbin elszenvedett vereséget követően.


A kiegyenlítettebb első félidőben Kevin de Bruyne góljai keretbe foglalták Jadon Sancho gyönyörű találatát, a második játékrészben azonban a Manchester City teljesen átvette a mérkőzés irányítását és még kétszer betaláltak a United kapujába.

 

Maguire elismerte, hogy az eredmény nagyon kiábrándító és elmondása szerint a csapat számára megsemmisítő volt ez a vereség. Azonban kitart amellett, hogy most a következő találkozókra kell koncentrálniuk és azokon a lehető legjobb eredményeket elérni.

 

Verseny a legjobb 4 helyért

"Közeledik a szezon vége és nagyon fontos meccsek várnak ránk. Ez egy olyan része lesz az idénynek számunkra, amelyben folyamatosan mennünk kell és nyernünk kell, amire képesek is vagyunk, de ezt a pályán is meg kell mutatnunk. Minden mérkőzés döntővel ér fel, kezdve a Tottenham elleni összecsapással. Arra kell koncentrálnunk a héten, hogy kimásszunk a gödörből. Tudom, hogy most 1-2 napig mindenki nagyon csalódott lesz, mert rossz érzés elveszíteni ilyen nagy és fontos meccset. A srácok nagyon le vannak sújtva. Kielemezzük azokat a részeket, amelyeken fejlesztenünk kell és készen kell állnunk majd a Tottenham ellen és el kell érnünk a kívánt eredményt."

 

Mi romlott el?

"Az eredmény csalódás a játékosok, a klub, a szurkolók és az összes érintett számára. Ezekre a meccsekre felfokozott érzelmi állapotban érkezünk, mindent beleadtunk a felkészülésbe, vártuk az összecsapást és hittünk abban, hogy sikerül elérni a kívánt eredményt."

 

"Szóval nagyon kiábrándító, hogy lelkesen jöttünk ide, de ilyen eredményt értünk el. Az első félidőben egálban voltunk, de már itt is frusztráló volt, hogy 2-1-es előnybe kerültek a szünetre, pedig billenhetett volna a mérleg nyelve a mi oldalunkra is. Szerettük volna a pozitívumokat átvinni a második félidőre, de nem tudtuk az elvárt dolgokat teljesíteni."

 

"Nem csináltuk jól azokat a dolgokat, amiket az első játékrészben még jól csináltunk és sokszor, amikor nálunk volt a labda, akkor túlságosan könnyen vissza tudták szerezni, amikor meg lett volna lehetőségünk gólt szerezni, nem voltunk elég pontosak. Tudtuk, hogy szeretik kézben tartani a mérőzéseiket és a második félidőben ezt teljes mértékben meg is tudták tenni."

 

 

Második félidő

"Az első félidőben hittünk magunkban és jól játszottunk. Ahogy mondtam is nagyjából egál volt az első félidő, mindkét csapat agresszívan és magabiztosan játszott. Az első félidőben az volt a jó, hogy amikor megszereztük tőlük a labdát, akkor pontosak voltunk és veszélyesek. Jól tudtunk kontrázni és több alkalommal is izgulhattak a saját kapujuknál játszódó események miatt. A második félidőben nagyobb nyomás alá helyeztek minket és labdabirtoklással tudták irányítani a mérkőzést. Nagyon megnehezítették a dolgunkat és nagyon jól véghezvitték a tervüket a második játékrészben. Ebből is látszik, hogy sokkal jobban meg kell becsülnünk a labdát, amikor nálunk van."

 

A szurkolók

"Énekeltek és megtapsoltak minket a találkozó végén. Csodálatosak és, ahogy mindig mondom, ők a legjobb szurkolók a világon. Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk örömet szerezni nekik. Egyáltalán nem volt jó ez a szezon számunkra a Premier League-ben. Adtunk nekik szép pillanatokat, de nem eleget és gondoskodnunk kell arról, hogy a hátralévő mérkőzéseken megörvendeztessük őket, mert tudjuk, hogy ők ott lesznek mögöttünk. Mosolyt kell csalnunk az arcukra már a Tottenham elleni mérkőzésen."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!