Ralf az FA Ifjúsági-kupa hőseit bátorítja

A Manchester United ideiglenesen kinevezett menedzsere, Ralf Rangnick hiszi, hogy az FA Ifjúsági-kupa hősei azért küzdenek, hogy rövid időn belül a felnőtt csapatban találhassák magukat.


Travis Binnion fiai hétközben 3-0-ra legyőzték a Wolves csapatát az Old Traffordon, ezzel pedig 2011 óta először kvalifikálták magukat az igen rangos torna döntőjébe, ahol az akadémistáknak a Notthingham Forest vagy a Chelsea lesz az ellenfele az Old Traffordon megrendezésre kerülő fináléban. 

 

Szerda este egy nagyszerű csapatot láthatott a közönség és Ralf el volt ragadtatva a látottaktól és kihangsúlyozta, hogy megadja a lehetőséget a jövőben is a fiataloknak, ha a technikai képességeik mellé fizikai képességeiket is tudják csiszolni.

 

Anthony Elanga is kiharcolta magának a felnőtt csapatba kerülést, a múlt hétvégén első manchesteri derbijén kezdhetett a felnőtt csapatban és nemrég egyenlítő góljával megmentette a csapatot a Bajnokok Ligája 16. fordulójának első mérkőzésén az Atletico Madrid elleni döntetlen alkalmával.

 

Hannibal szintén az első csapattal edz és ott ült a cserepadon a Manchester City elleni vereség alkalmával, megmutatva ezzel, hogy a fiatalok számára akkor is adódhatnak lehetőségek, ha a Premier League szintjén nagy a tét.

 

Ez a nyilvánvaló cél mindig is evidens volt a Manchester Unitednél és Rangnick nem lát okot arra, hogy ez változzon, különösen, ha figyelembe vesszük az Akadémián belüli tehetségek tudásszintjét.

 

 

Amikor az MUTV riportere, Stewart Gardner arról kérdezte Ralf Rangnickot, hogy Hannibal és Anthony követendő példa-e a United fiataljai számára, a mester ennyit felelt.:"Igen, remélem az, biztos rájöttek már, hogy megvannak a lehetőségeik. Ez egy olyan klubnál, mint a Manchester United mindig is lehetséges volt. Azok a fiatal játékosok, akiknek megfelelő a hozzáállása, tehetségesek és mentálisan erősek meg van az esélyük arra, hogy állandó helyet harcoljanak ki a felnőtt csapatban."

 

"Láttam őket játszani, nem az elődöntőben, hanem a negyeddöntőben a Leicester City ellen és ugyancsak figyelemmel kísértem a Borussia Dortmund elleni UEFA Ifjúsági-liga meccsüket is."

 

"Igen, van jó néhány technikás játékos, akik jól bánnak a labdával és, ha ezt megtanulják kombinálni a fizikumukkal és gyorsaságukkal, ami szintén nagyon fontos egy olyan bajnokságban, mint a Premier League, én leszek a legboldogabb, hogy ezeket a játékosokat jövőre az első csapatban üdvözölhetem."

 

A United U18-as Charlie McNeill és Alejandro Garnacho góljainak köszönhetően győzték le a Wolves U18-as csapatát a srácok és szombaton ismét harcba szállnak a bajnokságban, mikor is a Liverpool U18-as ifjaihoz látogatnak 12:00-kor. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!