Woolston bejelentette visszavonulását

A Manchester United kapusa, Paul Woolston 23 évesen visszavonul a profi labdarúgástól.


Paul két műtétet és egy hosszú rehabilitációs időszakot követően hozta meg a rendkívül nehéz döntést, mely szerint profi pályafutásának sajnos véget kell vetnie. Woolston 2018-ban csatlakozott a Unitedhez miután lenyűgözte a klub játékos megfigyelőit a Newcastle U18-as csapatában nyújtott teljesítményével. Paul 10 évesen lett a Sunderland játékosa, majd 2015-ben került a Szarkákhoz és tagja volt a korosztályos bajnokságot megnyerő csapatnak a 2016/17-is idényben.

 

Angliát is képviselte az U17-es Európa-bajnokságon és világbajnokságon is, kölcsönjátékok során pedig rengeteg tapasztalatra tett szert olyan csapatoknál, mint a Gateshead, a Darlington, a Blyth Spartans, vagy a South Shields.

 

A Unitednél töltött időszaka alatt a legmagasabb szinten képviselte az U23-as csapatot és rendszeresen edzett az első csapattal, így rengeteg tudást vett át a felnőtt keret világklasszis kapusaitól. 

 

"Nagyon nehéz volt megbékélnem azzal, hogy mindössze 23 évesen vissza kell vonulnom, de már sokkal pozitívabban látom a jövőt" - mondta Woolston. "Nagyon büszke vagyok mindenre, amit elértem, mert tudom, hogy sokan csak álmodoznak arról, hogy ezen a szinten futballozzanak. Természetesen szívesen mentem volna tovább én is az úton, de maximális megtiszteltetés számomra, hogy az elmúlt időszakban a Manchester Unitedet képviselhettem."

 

 

"A családom, a barátaim, a csapattársaim, az edzői stáb, az egészségügyi stáb és az egész Manchester United Akadémia támogatása fenomenális. Mindenki nagy szerepet játszott az utamon azzal, hogy támogattak, hogy pozitívan reflektáljak a játékélményeimre és elkezdjek a jövőbe tekinteni. Jelenleg már teljes mértékben a pályafutásom következő szakaszára koncentrálok. Készen állok arra, hogy felhasználjam a megszerzett tudásom, elszántságomat és lendületemet, hogy életem igazi sikerét elérjem."

 

A klub erőteljes támogatási programot állított össze Paul számára melyben informális és formális oktatásra is sor kerül. Edzői tanúsítványt kapott és lehetősége lesz együtt dolgozni a fiatalabb korosztállyal, amely szintén a tanulási folyamatát fogja segíteni. A klubon belül és kívül is számos lehetőség van szakmai berkekben a gyakorlatszerzésre és Paul már a Manchester United részéről is jelentős mentorálást kapott, ami elvezeti őt karriere következő szakaszába.

 

"Paul a futballútja során minden lehetőséget kihasznált. Csodálatos emlékeket teremtett és olyan készségeket, kapcsolatokat fejlesztett ki, amelyek élete végéig vele maradnak" - mondta Nick Cox, az Akadémia vezetője. 

 

"Hihetetlen támogatást kapott a családjától, aminek ékes bizonyítéka, hogy Paul milyen jól tudott teljesíteni. Büszkék lehetnek rá nagyon. Valóban elképesztő volt a hozzáállása, így rendkívül szomorúak vagyunk az Akadémián, hogy egy fiatal, tehetséges játékos pályafutása ilyen korán véget ért."

 

"A kudarcokat is nagyszerűen kezelte és ez a fajta elszántság nagy segítségére lesz a következőkben. Meg kell dicsérnem a személyzetet is, akik szintén rengeteg támogatást nyújtottak Paul számára. Tudjuk, hogy Paul a futballban szerzett tapasztalatait magával viszi és biztosak vagyunk benne, hogy ezzel, illetve elszántságával és lendületével párosítva nagy sikereket érhet még el."

 

"Paul természetesen egész életében a családunk tagja lesz és tökéletes példája marad az elszántságnak, a kitartásnak mindenki számára az Akadémián."

 

A Manchester Unitednél mindneki a legjobbakat kívánja Paul számára a jövőben.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!