Alessia Russo a WSL március hónap legjobb játékosa

A Manchester United női csapatának támadója, Alessia Russo lett az Fa Women Super League bajnokságának legjobbja márciusban.


A 23-as mezszámú játékos elképesztő eredményeket produkált a hónapban, például a mérkőzés legjobbjának választották a női csapat első, szurkolók által látogatott mérkőzésén az Old Traffordon.

 

A Vörös Ördögök korán hátrányba kerültek az Everton ellen a 20241 kilátogató néző előtt, de Russo kétszer is betalált a végül 3-1-re megnyert mérkőzésen.  

 

A Leicester ellen megnyert találkozón is betalált március elején, majd a 3-1-re végződő Reading elleni összecsapáson is. Márciusban a West Ham elleni 1-1-re végződő mérkőzés volt az egyedüli, ahol a fiatal támadó nem volt eredményes. 

 

A csatár olyan ellenfeleket utasított maga mögé, mint a korábbi United játékos Alex Greenwood (aki most a Manchester City játékosa). 

 

Akik még a listán szerepeltek: Sam Kerr (Chelsea), Maya Le Tissier (Brighton & Hove Albion), Vivianne Miedema (Arsenal) és Guro Reiten (Chelsea).

 

Russo nagyszerű szezont fut idén, erősebben tért vissza, miután a 2020/21-es szezonban sérüléssel bajlódott. A 23 éves játékos bezsebelte továbbá a PFA WSL szurkolók által megszavazott december hónap legjobbja díját is. 

 

 

A Manchester United női csapatának menedzsere, Marc Skinner dicsérően beszélt támadójáról pár héttel ezelőtt, a Reading legyőzését követően. 

 

"Ahogy bánik a labdával és az a szint, amit elért az a női football világában is kivételes" - magyarázta.

 

"Hatalmas erőt képes kifejteni. Az is kivételes Alessiaban, ahogy megtartja a labdát, vagy becsatlakozik a játékba, na de ahogy eltalálja a labdát, az halálos."

 

"Sok mindent elérhet, de sok dolgunk van még vele a továbbiakban. Nagyon jó formában van és hatással van a meccseken mutatott játékunkra. Sokat kell még tanulnia, de nagyon jó irányba halad. " 

 

A Manutdfanatics.hu szerkesztősége is gratulál az elért eredményhez. Így tovább!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!