De Gea előbbre lépett

David de Gea a Norwich elleni találkozóval előbbre lép a legtöbb meccset játszó játékosok örökranglistáján a Manchester Unitedben.


Ahogy arra számítani lehetett, a kiváló formában védő kapust Ralf Rangnick a kezdőbe nevezte a Kanárik elleni bajnokira, így ez lesz a spanyol hálóőr 481. találkozója a klub színeiben.

 

A mai pályára lépés azért is fontos, mert ezzel az örökranglista 12. helyére lép De Gea, amivel megelőzi a szurkolók nagy kedvencét, a klub egykori legendáját, Roy Keane-t. Ezzel pedig nincs megállás, mert a hátralévő találkozók során David még tovább lépkedhet ezen a listán, hiszen ex védőnk, Arthur Albiston csupán négy meccsel játszott többet, mint a spanyol, a mai találkozót nem számítva pedig még 6 Premier League találkozója lesz a szezonban Rangnick csapatának.

 

Ha kicsit előbbre tekintünk, akkor a következő szezon során De Gea beérheti Joe Spence 510 szereplését és bejut  a legjobb 10 közé. Az, hogy ez mikor történik meg csak a kupaszereplések és bajnoki találkozók számától függ, de az is reálisnak tűnik, hogy a spanyol játékos megelőzi még a következő idény során Denis Irwint, aki 529 alkalommal képviselte a Vörös Ördögöket, illetve innen már nincs messze Tony Dunne és Alex Stepney sem, akik 535 és 539 alkalommal léptek pályára a klubban. 

 

 

Az örökranglista egyébként az alábbi szerint néz most ki:

 

1. Ryan Giggs - 963

2. Sir Bobby Charlton - 758

3. Paul Scholes - 718

4. Bill Foulkes - 688

5. Gary Neville - 602

6. Wayne Rooney - 559

7. Alex Stepney - 539

8. Tony Dunne - 535

9. Denis Irwin - 529

10. Joe Spence - 510

11. Arthur Albiston - 485

12. David de Gea - 481


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!