Lindelöf: Fontos győzelem volt a top 4-hez

A Manchester United védője, Victor Lindelöf hiszi, hogy a Vörös Ördögök "fontos" 3-2-es Norwich City elleni győzelme jól jön a Bajnokok Ligája kvalifikáciról szövögetett álmaikhoz és elmagyarázta azt is, mit kell tennie Ralf Rangnick alakulatának a top 4-ben való szezonzáráshoz.


A svéd játékos a MUTV-nek nyilatkozott a szombati, Kanárik elleni sikert követően, ahol kiemelte a három pont megszerzésének fontosságát egy olyan napon, ahol a top 4-ért folyó versenyfutásban rivális Tottenham és Arsenal is vereséget szenvedett.

 

"Különösen a szezon ezen szakaszában, a három pont megszerzése nagyon, de nagyon fontos" - kezdte a 27 éves bekk.

 

"Természetesen az eredmények [másutt] ma a szánk íze szerint alakultak, szóval folytatnunk kell ezt az utat."

 

"A lehető legtöbb mérkőzést meg kell próbálnunk megnyerni és remélhetőleg úgy sikerült a legjobb 4 között végezni."

 

A norfolkiak elleni sikerből hathatósan kivette a részét a mesterhármast jegyző Cristiano Ronaldo - amely már klub karriere 60. triplája volt - amelyet egy remek szabadrúgásgóllal ért el.

 

Csapattársa újabb mérföldkövével kapcsolatban Lindelöf így nyilatkozott:

"Úgy gondolom, hogy ez hihetetlen, az pedig egészen lenyűgöző, ahogyan termeli a gólokat."

 

"De mi minden egyes napon látjuk azt a munkát, amit elvégez és hogy mennyire odafigyel a testére. A mentalitása egészen hihetetlen, nem tudom, milyen szavakkal lehetne még illetni."

 

 

A győzelem hajszolása során a United alakzatot váltott, amelynek keretében Anthony Elanga lett a jobboldali védő, Lindelöf pedig csak és kizárólag dicsérettel tudta illetni honfitársa alkalmazkodóképességét.

 

"Természetesen nem ez Anthony valódi posztja, szóval meg kellett próbálnunk sokat beszélni vele és segítetünk kellett a helyezkedését. De szerintem nagyszerűen teljesített, nyert néhány párharcot és labdákat is szerzett, szóval igen, jó munkát végzett."

 

Miután a Kanárik ellen már 2-0-s előnyre tettek szert a 32. percben, Dean Smith tanítványai nem sokkal a szünetet követően ki tudtak egyenlíteni.

 

Azonban Ronaldo mesterhármasát jelentő szabadrúgásgólja biztosította, hogy Ralf Rangnick alakulata otthon tudja tartani a három pontot.

 

Azzal kapcsolatban, hogy a United tehetett volna többet egy kényelmesebb délután biztosításáért, Lindelöf így folytatta:

"Szerintem ma egy kissé túlzottan megnehezítettük a saját dolgunkat, de sikerült megszereznünk a három pontot és szerintem ez a legfontosabb dolog."

 

"Összességében azt gondolom, hogy rendben volt a játékunk. Különösen az első félidőben, irányítani tudtuk a meccset és szereztünk két gólt is, de azt hiszem, hogy egy kicsit jobban is birtokolhattuk volna a labdát."

 

"Azt hiszem, hogy még 2-2-es állásnál is tudtuk, hogy képesek leszünk újabb gólt szerezni, szóval szerintem az volt az a pont, amikor meg kell nyugtatnunk magunkat és azon kellett lennünk, hogy egy kicsit jobban irányítsuk a meccset. Volt az ellenfelünknek néhány nagyon jó kontratámadása, amelyeket elkerülhettünk volna, de aztán Cristiano megszerezte az újabb gólját és ez fantasztikus volt."

 

Legközelebb egy kisebb túra vár majd Rangnick együttesére, amikor az ősi rivális Liverpool ellen az Anfield Roadra látogatnak, amelyet Lindelöf már nagyon vár.

 

"Hihetetlenül fontos mérkőzés lesz számunkra és szerintem egy ilyen típusú mérkőzésnek mindenki részese szeretne lenni. Boldogok vagyunk, hogy sikerült győznünk, de most itt az idő a regenerálódásra és, hogy kedden újra készen álljunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!