Távozik a klub két vezető megfigyelője

A The Athletic értesülései szerint a Manchester United vezető megfigyelője, Jim Lawlor és a globális megfigyelési hálózat vezetője, Marcel Bout elhagyja a klubot.


Lawlor 2005-ben csatlakozott a Vörös Ördögök kötelékébe, vezető megfigyelővé pedig 2014-ben nevezték ki. Bout még Louis van Gaal ténykedése idején érkezett az Old Traffordra, először még edzőként, majd később került át a megfigyelői hálózat élére.

 

Mindkettejüknek nagy szava volt a United igazolásai tekintetében, amely az utóbbi hónapokban heves kritikák kereszttüzébe került.

 

A Manchester United által a The Athleticnek eljuttatott közleményében az alábbi áll:

"Jim Lawlor úgy döntött, hogy a klubnál töltött 16 év után a nyáron távozik vezető megfigyelői pozíciójól."

 

"Ez idő alatt Jim kulcsszerepet vállalt számos trófeahalmozó Manchester United csapat kialakításában és nagyon fontos iránymutató pont volt Sir Alex Ferguson, illetve az őt követő menedzserek számára."

 

"Jim fontos szerepvállalása miatt a lehető legnagyobb köszönetünk közepette távozik a klubtól és minden jót kívánunk számára a jövőre nézve."

 

 

"Marcel Bout nyolc klubnál eltöltött évet követően távozott a globális megfigyelői hálózat vezetői pozíciójából. A Manchester United berkein belül és kívül is tiszteletnek örvendő Marcel fontos szerepet töltött be másodedzőként és a megfigyelői hálózatot erősítve is az elmúlt évek során."

 

"Marcel fontos szerepvállalása miatt a lehető legnagyobb köszönetünk közepette távozik a klubtól és minden jót kívánunk számára a jövőre nézve."

 

Ezek a távozások egyértelműen nagy változásként értelmezhetők a United megfigyelői struktúrájában, amely lehetőséget biztosíthat arra, hogy a működésüket ért kritikákat helyre hozzák. 

 

John Murtough teljes irányítása alatt tartja a futballal kapcsolatos tevékenységeket és bizonyos változtatásokat már ő kezdeményezett annak érdekében, hogy segítsen a Unitedet újra megfelelő pályára állítani.

 

Ezen változások kulcsa Erik ten Hag kinevezése lesz, aki gyakorlatilag már mindenben megállapodott a Uniteddel, hogy ő legyen a csapat következő menedzsere, csak a hivatalos bejelentés várat magára.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!