Rangnick: Cél a következő Haaland megtalálása

Ralf Rangnick elárulta, a Manchester Unitednél betöltendő új, tanácsadói szerepe során az igazolások lesznek az elsődleges fókuszában, amely során olyan "jövőbeli top és sztár játékosokat" kell megtalálniuk és fejleszteniük, mint Erling Haaland.


A 63 éves szakember nagy valószínűséggel nem tudja teljesíteni a számára kitűzött cél, azaz, hogy Bajnokok Ligája kvalifikációhoz segítse az ezer sebből vérző klubot, de továbbra is abban reménykedik, hogy méltó örökséget tud majd maga mögött hagyni az Old Traffordon.

 

Rangnick a nyár során a megbízott menedzseri pozíciót tanácsadói szerepkörre cseréli - amelyet majd osztrák válogatott szövetségi kapitányaként tandemben fog majd végezni.

 

A német edzőnek lenyűgöző múltja van a csapatépítés terén, nemrég ugyanis az RB Leipziget és testvérklubját, az RB Salzburgot is sikerre vitte, ő pedig hiszi, hogy az átigazolások kulcsfontosságúak lesznek ahhoz, hogy az érkező Erik ten Hag sikeres csapatot építhessen.

 

"Számomra most az átigazolások lesznek a legfontosabbak" - kezdte Rangnick, amikor arról kérdezték, milyen tanácsokat fog adni.

 

"Nekem az lesz a legfontosabb dolgom, hogy a lehető legjobb játékosokat hozzuk a klubhoz és arról beszéljek, kik lehetnek ezek."

 

"Nem csak ezen játékosok megtalálása, de a velük való találkozás és a klubhoz való igazolásról történő meggyőzés is a feladataim között lesz, még akkor is, ha nem szereplünk majd a Bajnokok Ligájában."

 

"Ez az, amit a legfontosabb feladatomként látok. Emellett annak is fontos szerepe lesz a munkámban, hogy az akadémián nevelkedő kiemelkedő tehetségeket is azonosítsam."

 

 

Amikor arról kérdezték, a United újra pályájuk csúcsán lévő játékosok vásárlását tervezi-e, Rangnick így felelt:

"Az a személyes véleményem, hogy a klubnak a jövő top sztár játékosait kell megtalálnia és őket fejleszteni."

 

"Egyébként pedig mondjanak öt olyan játékost, aki beleférhet az Önök által említett kategóriába."

 

Haaland és Kylian Mbappe nevének említésekor, Rangnick az alábbi módon reagált:

"Haaland egy fiatal játékos. 21 vagy 22 éves. Ő is egyike azon játékosoknak, akikről beszéltem."

 

"Másrészről viszont ő rengeteget fejlődött az elmúlt két év során és valószínűleg jelenleg a világ egyik legdrágább csatára."

 

"Azonban igen, ő lehetne az egyik példa arra, amire fókuszálnunk kell. Meg kell próbálnunk megtalálni, azonosítani majd meggyőzni olyan játékosokat, akiket később a Manchester United jövőjét jelenthetik évekig."

 

 

Rangnick szerint a United támogatottsága, stadionja és edzőkomplexuma a Bajnokok Ligája szerepléstől függetlenül vonzó lehetőséget jelenthet az új játékosoknak.

 

Ezt azonban realistán kell tekinteni a Manchester City és a Liverpool szárnyalása közepette, viszont a klub a közéjük való visszamelkedés érdekében "a teljes csomagot", azaz a megfelelő "mentalitást, minőséget, fizikumot, sebességet, technikát" keresi az új játékosokban.

 

Rangnick szerint egyértelmű, hogy a csapatnak erősítésekre van szüksége a gyengébb teljesítmény, illetve a távozók okán, ugyanis a hétfői, Old Traffordon rendezendő Brentford elleni bajnoki akár egy búcsúmérkőzésnek is beillhet a lejáró szerződésű Jesse Lingard, Nemanja Matic és Juan Mata számára.

 

"Szeretném játszatni őket, de emellett a lehető legjobb teljesítménnyel a legjobb eredményt szeretném elérni."

 

"Nincs helye annak, hogy bármelyik játékost is megajándékozzam."

 

"Juan Mata játszott negyedórát, Nema majdnem az egész mérkőzést, szóval nem a szurkolókról való elbúcsúzásról volt szó esetükben."

 

"Ha lehetséges, akkor meg fogom tenni vagy meg szeretném tenni, de mindenek előtt a legjobb eredmény elérése az, ami számít."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!