Hivatalos: Rangnick az osztrákok szövetségi kapitánya

Ralf Rangnickot nevezték ki az osztrák válogatott szövetségi kapitányának.


A 63 éves szakember a 2021/22-es szezon végével csatlakozik Ausztriához május végén és megmérkőznek a Nemzetek Ligájában Horvátországgal, Dániával és Franciaországgal is.

 

Rangnick kétéves szerződést írt alá az osztrák szövetséggel, amelyet automatikusan meghosszabbíthatnak további két esztendővel, ha kijutnak a 2024-es Európa-bajnokságra, amit Rangnick szülőhazájában, Németországban fognak megrendezni.

 

A tervek szerint a német szakember ötvözi ezt a munkát az Old Traffordon betöltött tanácsadói szerepkörével, miután nemrég bejelentették, hogy a Vörös Ördögök irányítását Erik ten Hag veszi át.

 

 

"A szezon végén átveszem az osztrák válogatott szövetségi kapitányi posztját, de folytatom a munkát a Manchester Unitednél is tanácsadói szerepkörben" - mondta Rangnick.

 

"Nagyon várom már, hogy kivehessem a részem abból, hogy a United ismét erős csapattá váljon és megtiszteltetés számomra az is, hogy Ausztria szövetségi kapitánya lehetek."

 

"Nagy várakozással tölt el annak a lehetősége, hogy egy fiatal, sikerre éhes csapattal harcba szállhatok a németországi Európa-bajnokságra való kvalifikációért."

 

Gerhard Milletich az Osztrák Labdarúgó Szövetség elnöke így nyilatkozott: "Nagyon örülünk, hogy Ralf Rangnickot, a nemzetközi futball kiemelt szakértőjét a sorainkban tudhatjuk, mint szövetségi kapitány. Mindannyian meg vagyunk győződve arról, hogy ő az ideális ember a posztra és, hogy elképzelései előre mozdítják majd a válogatottat."

 

Rangnicknak ez lesz az első szerepe válogatott szinten, bár az osztrákokat jól ismeri, hiszen 2012 és 2015 között a Red Bull Salzburg futballigazgatója volt. Ralf ezzel egyenértékű szerepet töltött be az RB Leipzignél és a Lokomotiv Moszkvánál is mielőtt a Manchester United ideiglenes menedzsere lett. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!