Manchester United 3-0 Brentford

Utolsó hazai bajnokiját játszotta a szezon során hazai környezetben a Manchester United, mely magabiztosan győzte le a Brentfordot.


Hétfő esti bajnoki várt a Vörös Ördögökre, aki a Brentford gárdáját fogadták hazai környezetben.

 

Tizenhárom másodperc kellett a vendégeknek az első említésre érdemes pillanatig, de szerencsére Telles mentett nagyot. 

 

A 3. percben óriási helyzete volt Ronaldonak; Dalot kiválóan ívelt a csatár elé, aki mellel átvette, de elcsúszott a legfontosabb pillanatban. Sajnos hatalmas eső nehezítette a játékosok dolgát, száraz körülmények között talán már 1-0 lett volna.

 

Sok passzal játszott a United, magabiztosnak tűntek a játékosok. Meg is lett az eredménye annak, hogy a manchesteriek irányították a találkozót. Dalot a 9. percben csodásan ívelt előre Elangához, a fiatal támadó az alapvonalnál érte be a játékszert, amit egyből középre lőtt, Fernandes kiválóan érkezett és 6 méterről a kapuba lőtt, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

A félidő feléig leginkább Eriksent lehetett megemlíteni a vendégektől, előbb lövéssel próbálkozott, majd egy remek beadást tekert Toney fejére, aki azonban kapu fölé bólintott.

 

A 24. percben Elanga elleni szabálytalanság után Ronaldo lőtt szabadrúgást, a kapusról kijött, de másodjára fogta.

 

Olykor nagyon szép, rövid passzos, gyors játékot mutatott a csapat, azonban a befejezésekkel baj volt, vagy épp a játékvezető gondolta azt, hogy nem ad büntetőt azért, mert Ronaldót ellökték.

 

A 34. percben egy remek támadás végén CR sarkazott Mata elé, aki 12 méterről lőtt, de kapu mellé bombázott. Mindkét játékos mosolygott, amit jó volt látni, élvezték a mérkőzést.

 

A 43. percben Mata a félpályánál visszapasszolt Fernandesnek, majd elindult előre, a portugál belőtte a spanyol elé üres területre, Mata egyből középre tekert Ronaldohoz, aki 15 méterről a kapuba lőtt. Sajnos kicsivel előrébb volt  CR a passz pillanatában, mint a labda, így a gólt les miatt érvénytelenítették. Ez volt a félidő utolsó eseménye, a manchesteriek megérdemelten vezettek, még úgy is, hogy a Brentfordnak egyébként több lövése volt - azok a lövések azonban nagyon veszélytelenek voltak.

 

Fordulás után mindkét kapu előtt gyorsan kialakult 1-1 lehetőség, előbb Eriksen kiváló átadása találta meg Toney-t, aki azonban 7 méterről a 17. sort találta meg magának. A túloldalon Dalot és Ronaldo játéka után utóbbi lőtt, a kapuson megpattanó labda a lécről pattant vissza, de már les is volt korábban.

 

Az 53. percben Matic találta meg Fernandest a védők mögött, a portugál azonban a hosszú alsó mellé gurított.

 

Két perccel később Eriksen szabadrúgását öklözte oldalra De Gea, majd Toney lövésénél kellett lábbal hárítania a portásnak.

 

A 60. percben kontrázott a United, Mata passzolt Dalot elé, aki indította Ronaldot, a portugál harcolt a labdáért, majd a tizenhatoson belül szabálytalankodtak ellene, amiért büntetőt kapott a csapat. A tizenegyest Ronaldo nagyon magabiztosan vágta a kapu jobb oldalába, 2-0!

 

Raya kapuját majdnem csapattársa is bevette, de a kapus szögletre mentett. Azonban sokáig nem tudta megvédeni kapuját az újabb góltól, ugyanis a sarokrúgás után Varane volt eredményes, amivel már 3-0 volt a Unitednek!

 

McTominay is lövésre szánta el magát, de a kapus könnyedén hárított. Esett a találkozó irama, a cserék sem lendítettek rajta.

 

A kapuk nem voltak veszélyben az utolsó 10 perc alatt, így az eredmény nem változott. A Manchester United megérdemelten, biztosan nyert a Brentford ellen a szezon utolsó hazai bajnokiján.

 

 

Premier League, 35. forduló
Manchester United 3-0 Brentford
Old Trafford, 73482 néző

 

Vezette: Chris Kavanagh

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Varane, Telles - McTominay, Matic(Fred 71.) - Elanga(Cavani 75.), Fernandes, Mata(Jones 75.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Lingard, Garrnacho, Fernandez, Rashford

 

Brentford: Raya - Ajer, Roerslev, Jansson, Bech Sörensen, Henry - Janelt(Dasilva 71.), Norgaard(Jensen 71.), Eriksen - Mbeumo(Wissa 76.), Toney
Nem használt cserék: Fernandez, Stevens, Young-Coombes, Jeanvier, Fosu, Baptiste

 

Gólszerző: Fernandes 9', Ronaldo 61' (11-es), Varane 72'

 

Sárga lap: Matic

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!