Chelsea N - Manchester United N 4-2

A Manchester United női csapata 4-2-es vereséget szenvedett az idei bajnok Chelsea otthonában a 2021/22-es szezon utolsó bajnoki meccsén, így már biztos, hogy lemarad a következő idény Női Bajnok Ligája szereplésről.


Marrtha Thomas lévén már ideje korán előnyhöz jutottak a Vörös Ördögök, erre még Erin Cuthbert válaszolt, de Ella Toone 25. percben lőtt góljának köszönhetően 2-1-es vendég vezetéssel fordultak a csapatok. 

 

A Chelsea játékosa Sam Kerr a második félidő elején egyenlíteni tudott, végül Guro Reiten és Kerr véglegesen elvették a Manchester United esélyeit a harmadik hely és ezzel a Női BL indulás megszerzésétől. 

 

Mark Skinner lányai így a negyedik helyre értek oda csak, ugyanis a városi rivális nem hibázott, 4-0-s sikert ért el a Reading ellen és ők fognak selejtezőt játszani az európai kupaindulásért.

 

Első félidő
 

Óvatosan kezdték a felek a mérkőzést, mégis a United tudott vezetést szerezni  a 13. percben Thomas fejesének köszönhetően, amit Katie Zelem csodálatos előkészítése után szerzett. 0-1

 

Később Toone szabálytalankodott a Chelsea térfelén, Thomas magasabbra ugrott a labdáért folyó küzdelemben, Skinner játékosa csak szabálytalanul tudta megállítani. 

 

Öt perccel később a hazaiak már teljesen egyenrangú ellenfelekké váltak, s ennek meg is lett az eredménye. Cuthberg talált rést a Vörös Ördögök védelmén és egalizálni is tudta az állást a 18. percben. 1-1
 

A United 25 perc elteltével ismét megszerezte a vezetést, miután Leah Galton bal oldali, mély keresztlabdája megtalálta Toone-t, aki lövésével nem hibázott. 1-2

 

Az első félidő vége előtt még akcióba lendültek a hazaiak, a Bajnokság leggólerősebb csatára Kerr próbálkozott ismét, Mary Earpsnek kellett közbe avatkoznia először a mérkőzésen.

 

Második félidő


 

A hazaiak menedzsere a második félidőre kettős cserét eszközölt, 47 másodperccel a kezdést követően ki is tudtak egyenlíteni Kerrnek köszönhetően.
 

 

A Vörös Ördögök nem tudtak tisztázni Beth England első próbálkozásánál, a labda Kerrhez pattant, aki nem hibázott. 2-2


 

Öt percen belül pedig a Kékek meg is fordították a meccset Guro Reiten találatának köszönhetően. 

 

A norvég támadó és a dán nemzetiségű Pernille Harder összjátékát követően született a gól, ahol így Earp már verve volt. 3-2

 

Alig egy óra elteltével Groenen majdnem 3-3-ra alakította az állást, amikor a jobbról érkező keresztlabdáját a Chelsea kapusa nem érte már el, de még így is csak a keresztlécet találta el, onnan pedig kipattant a játéktérről.


 

Toone állandó veszélyt jelentett  a Chelsea kapujára, ami nem csoda, azt figyelembe véve, hogy a Unitednek a harmadik hely volt a tét.

 

Mégis Kerr szerezte meg azonban az újabb találatot a Chelsea javára, ráadásul elég látványos módon, ez egyébként a 30. gólja volt a szezonban. Az ausztrál válogatott játékos egy gyönyörű távoli lövéssel Earps fölött a hálóba emelt és ezzel 4-2-re növelte a Chelsea előnyét.

 

Így ért véget a mérkőzés, a Chelsea WSL-bajnok lett, a Vörös Ördögök pedig a negyedik helyen fejezték be a szezont.

 

Összefoglaló:



Chelsea: Berger; Carter, Bright, Eriksson; Charles (Nouwen, 58), Cuthbert, Ingle (England, 46), Andersson (Ji, 46); Harder (Fleming, 77), Reiten; Kerr (Spence, 90+2).

Nem használt cserék: Musovic, Mjelde, James, Abdullina.

Gólok: Cuthbert 18, Kerr 46, 66, Reiten 51.

Sárga lap: Fleming.



United: Earps; Batlle, Ladd, Thorisdottir, Blundell; Zelem (c), Groenen (Bruun, 81); Galton (Hanson, 64), Toone, Thomas (Boe Risa, 76); Russo.

Nem használt cserék: Baggaley, Harris, Moore, F.Fuso, Caldwell, Smith.

Gólok: Thomas 13, Toone 25.

Sárgalap: Ladd.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!