Ten Hag kitűzte célját a következő szezonra

Erik ten Hag vissza akarja juttatni a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligájába a klub kispadján eltöltött első szezonja végére.


A holland szakembert hivatalos sajtótájékoztató keretében mutatták be a Vörös Ördögök új menedzsereként hétfőn, egy nappal azt követően, hogy biztossá vált, bajnoki hatodik helyezésük értelmében a 2022/23-as szezonban az Európa-ligában lesznek érdekeltek.

 

Természetesen hosszú távú ambíciói között a legfontosabbak egyike az, hogy a csapattal újra harcban legyenek a Premier League bajnoki címéért, de első számú céljaként azt nevezte meg, hogy biztosítsa a csapat visszatérését a legrangosabb európai kupasorozatba.

 

Ez elérhető azzal, ha a bajnokságban a legjobb négy csapat között végeznek, vagy ha megnyerik az Európa-ligát, amellyel kiemeltek lesznek a rá következő szezon csoportkörében, mint történt az José Mourinho irányításával 2017-ben.

 

"Azt mondtam, az a projektünk, hogy visszajutassuk a Man Unitedet a csúcsra, de emellett el kell fogadnunk a jelenlegi helyzetünket is" - kezdte Ten Hag, amikor arról kérdezték, mit szeretne elérni első manchesteri szezonjában.

 

"Mindenek előtt, a Man United a Bajnokok Ligájába tartozik, szóval ez lesz az első számú célunk."

 

A stockholmi Európa-liga siker Mourinho alatt volt az utolsó trófea, amit a United felnőtt csapata el tudott hódítani, amelyen Ten Hag természetesen szeretne változtatni.

 

 

A három Ajax élén elért holland bajnoki címe mellett kétszer elhódították a holland kupát is, így szerinte egy esetleges Premier League sikernek nem feltétlenül kell annak árán jönnie, hogy a helyi kupasorozatok megnyerésének lehetőségét feladják.

 

"Számomra minden mérkőzés fontos" - tette hozzá.

 

"Minden egyes meccset meg akarunk nyerni és ebben a hozzáállásban mindenkinek osztoznia kell: játékosoknak, stábtagoknak és mindenkinek a klubnál."

 

"Minden mérkőzés fontos és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy mindet meg is nyerjük és előrébb lépjünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!