Van Gaal: Woodward távozása jelentheti a különbséget Ten Hag számára

Louis van Gaal szerint Ed Woodward távozása a Manchester Unitedtől lehetőséget biztosíthat Erik ten Hag számára, hogy sikeres legyen az Old Traffordon.


A jelenleg a holland válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Louis van Gaal csapata cardiffi, Wales elleni Nemzetek Ligája mérkőzését megelőzően a Vörös Ördögök egykori ügyvezető igazgatóján, Ed Woodwardon köszörülte nyelvét.

 

Van Gaal, aki 2014 és 2016 között ült a kispadon az Álmok Színházában, márciusban még arra figyelmeztette Ten Hagot, milyen veszélyekeket rejt magában az, ha elvállalja a United irányítását.

 

Akkor azt mondta, honfitársának meg kellene fontolnia a manchesteriek menedzseri posztjának elfogadását, mert a United egy "kereskedelmi klub", neki pedig jobb lenne inkább "egy futball klubot választania".

 

Ennek ellenére Ten Hag elhagyta az Ajaxot és kinevezték a Manchester United edzőjévé, amelyre Van Gaal most így reagált:

"Most már új vezetőség áll a klub élén."

 

"Akkor Woodward volt, most viszont Richard Arnold a vezető és ez jelentheti a különbséget. Ki kell várnunk és majd meglátjuk."

 

"Neki (Ten Hag) rengeteg önbizalma van. Szóval ki vagyok én, hogy bármit is mondjak erről?"

 

 

Úgy tudni, hogy Ten Hag szeretné egykori csapatából megerősíteni újdonsült alakulatát, mégpedig Jurrien Timber személyében.

 

A 20 éves Ajax játékos tagja a jelenleg Walesben állomásozó holland válogatott keretének és szerdán várhatóan pályára is lép majd, miután Virgil van Dijk némi pihenőt kapott klub és válogatott szinten is kimerítő szezonját követően. 

 

Van Gaal szerint Timbernek folyamatos játéklehetőséget kell kapnia ahhoz, hogy az év végi világbajnokságon ott lehessen az Oranje keretében.

 

"Szerintem egy olyan kvalitásokkal rendelkező játékos, mint ő, képes a Premier League-ben játszani. Ez nem jelenthet számára problémát" - tette hozzá.

 

"Az viszont kérdés, hogy ezt a nagy lépést most kell-e megtennie."

 

"Ha nem fog játszani, akkor szerintem nem lenne túlzottan okos döntés a részéről. Játszania kell."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!