Hivatalos: Távozik az Akadémia vezető kapusedzője

A Manchester United megerősítette, hogy Alan Fettis, az Akadémia vezető kapusedzője távozik posztjáról és egy Championshipben szereplő csapat első számú kapusedzője lesz.


Fettis 2011-ben csatlakozott a Unitedhez, mint az Akadémia kapusedzője. Szépen haladt felfelé a korosztályok között, előbb az U18-as, majd az U23-as korosztályt edzette, 2018-ban pedig kinevezték vezető kapusedzővé.

 

Feladata volt a fiatal kapusok toborzása, valamint a kölcsönben lévő játékosok felügyelete. Számos, nemzetközi szinten is kiváló kapus nevelkedett ki az Akadémián irányítása alatt, köztük Dean Henderson, vagy Sam Johnstone, de megemlíthetjük Pierluigi Gollinit és Kieran O'Harat is.

 

Fettis természetesen több korosztályos hálóőrrel is együtt dolgozott, például Joel Pereiraval, Dermot Mee-vel is, valamint legutóbb a cseh duoval, Matej Kovarral és Radek Vitekkel.

 

Szükség esetén rendszeresen besegített és támogatta a felnőtt csapatot is, így olyan hálóőrökkel is együtt dolgozott, mint Edwin van der Sar, Victor Valdes, vagy éppen David de Gea.

 

 

Fettis pályafutása remekül indult a klubnál, hiszen az U18-as csapat megnyerte az Ifjúsági FA-kupát. Sajnos most távozik a Unitedtől és egy klub felnőtt csapatának lesz a kapusedzője, amely a Championshipben szerepel, utódját hamarosan bejelentik.

 

Nick Cox, az Akadémia vezetője így nyilatkozott: "Örülünk, hogy Alan új szintre tud lépni és maximálisan a kapusokkal tud majd foglalkozni a jövőben. Számos, az Akadémiánkon nevelkedő hálóőr fejlődésében játszott fontos szerepet és nagyon büszkék vagyunk arra a fejlődési útra, amit bejárt. Ismét csak remek példa arra, hogy ennél a klubnál van fejlődési lehetőség."

 

"Az egész Akadémia köszönetet mond Alannek a klubnál végzett munkájáért és sok sikert kívánunk neki új szerepkörében."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!