Ideiglenes segítség érkezhet a nyári átigazolások elősegítéséhez

Az Everton védője, Michael Keane bátyja, Tom Keane egyeztetéseket folytat a Manchester Uniteddel arról, hogy meghatározott időre jogi tanácsokkal segítse a klubot a nyári átigazolási időszak transzfereiben való egyezkedések során.


Keane, aki jelenleg a Brandsmiths jogi cég alkalmazásában áll, ideiglenes csatlakozásával betölthetné a Matt Judge távozásával keletkezett űrt az átigazolásokkal foglalkozó csapatban. Úgy tudni, hogy közvetlenül a United sportigazgatója, John Murtough munkáját segíthetné.

 

A The Athletic értesülései szerint a klub és Keane között egyelőre még nem került aláírásra a megbízási szerződés.

 

Tom Keane testvérei, Michael és Will is a Vörös Ördögök akadémiáján pallérozódtak, mielőtt 2015-ben és 2016-ban elhagyták volna a klubot.

 

Michael jelenleg az Everton játékosa, míg Will a nemrég zárult szezonban nagy szerepet vállalt a Wigan Athletic másodosztályba való feljutásában.

 

 

Judge áprilisban mondott fel a United átigazolásokért felelős igazgatói posztján, de a nyári átigazolási időszak korai szakaszáig a klub kötelékében maradt. Judge továbbra is az Old Traffordon dolgozik, de már nagyon közelít a felmondási ideje végéhez.

 

Nem ő az egyetlen magas beosztású munkavállaló, aki már el is hagyta, vagy a jövőben fogja elhagyni az Álmok Színházát, ugyanis számos, nagy léptékű strukturális átalakítás történt már a klub háza táján azóta, hogy február 1-én Ed Woodwardot Richard Arnold váltotta az ügyvezetői székben.

 

Hemen Tseayo vezető stratégiai tanácsadó, Jim Lawlor vezető megfigyelő és Marcel Bout, a globális megfigyelői hálózat irányítója is távozott már a klubtól.

 

A Unitednél jelenleg Keane lehetséges megbízásának jogi hátterét készítik elő. Keane az FA által is regisztrált közvetítőként a New Era Global Sports alkalmazottja is, amely egy, a United korábbi csapatkapitányához, Rio Ferdinandhoz is közeli játékosokat képviselő ügynökség.

 

A Unitedhez közeli hírforrások kijelentették, a klubnál tisztában vannak vele, az FA kizárja annak lehetőségét, hogy a klub játékosügynökökkel dolgozzanak együtt, a United pedig biztosra fog menni azt illetően, hogy bármilyen szerződést is írjanak alá Keane-nel, az mindenben megfeleljen az előírásoknak.

 

A The Athletic kérdéssel fordult az FA-hez, hogy Keane regisztrált közvetítő marad-e, akik megerősítették, hogy ez a helyzet már nem áll fenn, amely értelmében a szerződtetésének nem lehet ez akadálya.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!