Pearce szerint a duó ragyogni fog

A három oroszlánosok utánpótlásának vezetõje szerint a klubváltás elõtt álló kettõs fényes jövõ elõtt áll.


Az angol U21-es válogatott edzõje, Stuart Pearce szerint Phil Jones és Jordan Henderson számos alkalommal szerepel majd a következõ évben a Manchester Unitednél és a Liverpoolnál.

Henderson a tegnapi napon lezárta átigazolását és az Anfieldre költözött, míg várhatóan Phil Jones is hamarosan csapatot vált és a bajnokhoz csatlakozik még a dániai utánpótlás Európa-bajnokság kezdete elõtt.

A duó Pearce csapatának gerincét alkotja és még két év múlva is jogosultak lesznek arra, hogy az U21-es válogatottban játszanak a következõ világversenyen, ám addigra igen erõs csapatokban fejlõdhetnek majd.

Bár ez mind attól is függ majd, milyen gyakran kapnak szerepet a klubokban, mert egy Manchester Unitedbe vagy Liverpoolba nehezebb bekerülni, mint a Blackburnbe vagy a Sunderlandbe.


Pearce éppen Chris Smalling példájával állt elõ, aki tavaly költözött a Fulhamtõl az Old Traffordra.

"Chris Smalling elment egy úgynevezett nagyobb klubba tavaly nyáron" - mondta az edzõ. "De ha megnézzük a mérkõzéseinek számát, Sir Alex nem félt õt játszatni a csapatában, mondván 'Menj fel, mutasd meg mire vagy képes', majd azt láthattuk, hogy a Bajnokok Ligája elõdöntõjében szerepel."

 


"Ha tavaly nyáron valaki azt kérdezte tõlem, 'Vajon sok lehetõséget kap-e és fontos meccseken játszhat?', azt válaszoltam, semmi esély rá."

A Blackburn korábbi menedzsere, Sam Allardyce szerint Phil Jones csillogni fog a Manchester Unitednél és remek partnere lesz Chris Smallingnak.

A West Ham élére kinevezett szakember munkássága alatt debütált Jones a Rovers elsõ csapatában tavaly.

"Phil kivirágzik majd a Manchester Unitednél Chris Smalling társaként."

"Christ megvették a Fulhamtõl tavaly nyáron, ahol alig kapott szerepet. Õ volt 10 millió font körül, most Phil 15 millió és csak emelkedik - ez is mutatja, a fiatal tehetségek manapság nagyon drágák."

Jones mély benyomást tett az Ewood Parkban és három hónapos térdsérülését követõen is kiválóan játszott a 2010/11-es szezon végén.

 


"Egy kicsit több tapasztalattal, amit a Manchester Unitednél gyorsabban meg tud szerezni majd, Anglia válogatottjának védõje lesz" - nyilatkozott Allardyce egykori játékosáról.
 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!