Fernandes örökli Mata mezszámát

Bruno Fernandes fogja viselni a 8-as mezszámot a Manchester Unitednél, ami korábban közeli barátjáé, Juan Mataé volt.


A portugál válogatott középpályás a 18-as mezszámot viselte eddig, azonban a 2022-es túrán már új mezszámmal fogjuk őt látni. Bruno az előző szezon előtt viccelődött Matával, amikor a spanyol szerződést hosszabbított, hogy akkor most neki még várnia kell a hőn áhított számra, erre pedig Mata is vicces választ adott. 

 

Bruno azonban mindig is szerette volna a 8-as mezszámot viselni, amit az Udinesenél, a Sportingnál és a válogatottnál is birtokolt. Fernandes karján egyébként a 8-as tetoválás látható, 1994 szeptemberében ezen a napon született. 

 

A portugál támadó nemrég hosszabbította meg szerződését a Unitednél és elmondása szerint nagyon élvezi, hogy Erik tan Haggal dolgozhat együtt. 

 

 

A túre nyitómérkőzését jövő héten kedden rendezik meg Bangkokban, a Liverpool ellen, a felkészülési időszak találkozóit pedig élőben lehet majd követni az MUTV-n keresztül.

 

Mióta a mezszámokat 1993/94-ben bevezették 1-től 11-ig, Paul Ince volt az első, aki a 8-ast viselte, majd miután távozott az Interhez, egy szezonon keresztül nem volt gazdája, utána pedig Nicky Butt kapta meg.

 

Wayne Rooney-t is láthattuk a 8-as mezszámmal azt követően, hogy megérkezett az Everton csapatától, majd amikor Roo a 2007/08-as idénytől a 10-esre váltott, a brazil Anderson a klubnál a 4. állandó gazdája.

 

Mata 2015-ös, Chelsea-től való megérkezése óta viselte a 8-ast.

 

Azt is megerősítették, hogy a United első nyári szerzeménye, Tyrell Malacia a 12-es számot fogja viselni. A 22 éves játékos érkezését kedden jelentették be és a 2022-es túrán már viselheti is a 12-es mezt.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!