Fernandes bizonytalan Ronaldo manchesteri jövője kapcsán

Bruno Fernandes szerint a Manchester Uniteden múlik, hogy rendezze Cristiano Ronaldo jövőjét - ő nem tudja, hogy csapattársa miben gondolkodik.


Ronaldo pozíciója a klubon belül azóta bizonytalan, mióta a nyári felkészülés kezdetének előestéjén kommunikálta abbéli szándékát, hogy el kívánja hagyni a klubot. Ennek megfelelően nem volt ott a Thaiföldre utazó csapat gépén se és kihagyta a túra ausztrál állomásait is, "személyes indokokra" hivatkozva.

 

A Chelsea tárgyalásokat folytatott a 37 éves világklasszis leigazolása kapcsán, ám egyértelműen ellene döntöttek. Érdeklődést mutatott a Napoli, az Atletico Madrid és egy meg nem nevezett szaúd-arábiai klub is, ám a United közölte velük, hogy Ronaldo nem eladó. Nyilatkozatában Erik ten Hag is annak az esélyességét erősítette meg, hogy az ötszörös aranylabdás maradni fog az Old Traffordon a következő szezonra.

 

Bruno Fernandes beszélt honfitársával hogyléte felől, azt illetően azonban nem kívánt megnyilvánulni, hogy a Unitednek mindenképpen meg kellene-e tartania őt.

 

Amikor arról kérdezték, mennyire lenne fontos a klubnak Ronaldo megtartása, Fernandes így felelt:

"Nem tudom, természetesen az előző szezonban ő volt a házi gólkirályunk, rengeteg találattal segített minket. Azonban természetesen nem nekem, hanem a klubnak és Ronaldonak kell döntéseket hoznia ebben az ügyben."

 

"Fogalmam sincs, hogy mi jár a fejében, távozni akar-e. Csak a hírekből tájékozódok én is. Ezekről nem kérdeztem."

 

"Az egyetlen dolog, amit megkérdeztem Cristianotól, amikor nem jelent meg az első edzésen, hogy minden rendben van-e a családjával, ő pedig elmondta, hogy mi a helyzet velük. Ennyi, semmi több."

 

"Mindenki döntését tiszteletben kell tartanunk. Nem tudom, hogy Cristiano mit mondott a klubnak, a menedzsernek és nem tudom, hogy mi jár a fejében, de tisztelnünk kell az álláspontját."

 

"Minden, amit tudunk, az az, hogy voltak családi problémái, szóval teret kell neki biztosítanunk a megoldásukhoz és ennyi."

 

 

Fernandes erős támogatásáról biztosította új menedzserét, Erik ten Hagot is fegyelmező hozzáállása miatt.

 

Ten Hag elárulta, hogy a játékosokkal folytatott egyeztetései során kihangsúlyozta alapvető fegyelmi elvárásait, Fernandes elmondása szerint ez pedig nagyon hiányzott a csapatból az elmúlt szezonban:

"Szerintem ez már régóta hiányzott nekünk, és szerintem, legalábbis számomra, nagyon fontos a fegyelem."

 

"Nekem a fegyelem nem csak arról szól, hogy miként játszunk a pályán és milyen pozíciót foglalunk el, hanem a pályán kívüli viselkedésről is - ne késs az egyeztetésekről, étkezésekről. Szerintem ez nagyon fontos, mert ha mindenki pontos és valaki késik, azt meg kell büntetni."

 

"Szerintem nagyon jó, hogy ő erre odafigyel, számomra ez lenyűgöző, mert szeretek mindenhol időben ott lenni, szóval ezzel nem lesznek problémáim."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!