Fred, a boldog "zongoracipelő"

Fred arról beszélt, hogy a Manchester Unitedben betöltött szerepe miként változott az idők során.


A brazil középpályás 2018-ban csatlakozott a Vörös Ördögökhöz és itt töltött idejének legnagyobb részében a középső középpályás mellett szerepelt. A Sahtar egykori játékosa egy Brazíliában használt kifejezéssel jellemezte magát, mivel saját meglátása szerint ő egy igazi "zongoracipelő" szerepét tölti be.

 

A kifejezés arra az emberre utal, aki a piszkos munkát végzi annak érdekében, hogy a művészek nyugodtan játszhassanak.

 

A 2021/22-es szezonban Fred egyénileg is jól teljesített, mert kicsit fentebb tolták a 8-as szerepkörébe, ez pedig gólokban és gólpasszokban mutatkozott meg.

 

Hogy az új menedzser, Erik ten Hag is hasonló szerepet szán-e neki, az hamarosan kiderül, de Fred elmondása szerint szívesen megmaradna ebben a szerepkörben, ha a holland mester is úgy akarja.

 

"Az előző szezonban Ralf Rangnick irányítása alatt kicsit előrébb játszottam és egy kicsit több szabadságot kaptam, hogy közel kerüljek az ellenfél kapujához, hogy gólokat szerezzek és gólpasszokat adhassak. Meglátjuk majd, hogy Erik mit kér tőlem, lehet, hogy ő is azt szeretné majd, hogy többet tegyek hozzá a támadások építéséhez."

 

 

"Ahogy korábban is mondtam, a gólszerzés mellett szeretnék segíteni a csapattársaimnak. Örömmel cipelem ki a zongorát a pályára, ha ők szépen játszanak és gólokat szereznek."

 

"A legfontosabb, hogy elérjük a céljainkat és a lehető legmesszebb jussunk."

 

A 2022-es felkészülési túrát sikeresen zárta Ten Hag csapata, hiszen csupán az Aston Villa ellen játszottak döntetlent, a többi találkozójukat megnyerték. Fred elégedett azzal, ahogy eddig a csapat összekovácsolódott és várja a szezon kezdetét megelőző további két barátságos találkozót, melyek az Atletico Madrid és a Rayo Vallecano ellen lesznek Oslóban, illetve Manchesterben. 

 

"Úgy hiszem, hogy egyre erősebb a csapatszellem. Keményen dolgozunk ebben a felkészülési időszakban, hogy amikor elkezdődik a bajnokság, akkorra szárnyalni tudjunk. Ez a prioritás."

 

"Valami nagyszerűt építünk most és remélem, hogy minden sikerülni fog a szezon során."

 

"A fiatal játékosok is kiválóan teljesítenek és lenyűgözték a menedzsert. Nagyszerűek az edzéseken és a mérkőzéseken is. Bízom benne, hogy mi, idősebb játékosok tudtunk nekik segíteni a beilleszkedésben és bízom benne, hogy a jövőben nagy dolgokat érhetünk el, együtt."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!