McClaren: Nagyszerű érzéseim vannak a csapat kapcsán

A Manchester United másodedzője, Steve McClaren dicsérte a Vörös Ördögök keretét, amiért már most sikerült magukévá tenniük Erik ten Hag módszereit.


A United felkészülési szezonja befejeződött, amely során csak az Atletico Madridtól elszenvedett osloi vereség jelentett kisebb kisiklást, de előtte győzni tudtak a Liverpool, a Melbourne Victory és a Crystal Palace ellen is, míg az Aston Villa és a Rayo Vallecano ellen döntetlent játszottak.

 

Mostantól minden figyelem a Brighton & Hove Albion elleni Premier League szezonnyitóra terelődik, amelyre vasárnap, az Old Traffordon kerül majd sor.

 

McClaren elmondása szerint ő pozitív vibrálást érez az egész öltözőben, így megfelelő hangulatban várhatják idénybeli első tétmérkőzésüket.

 

"Az a nagyszerű helyzet, hogy kiderült számomra, kiváló játékosokkal dolgozhatok itt együtt" - kezdte McClaren.

 

"Egy kissé csendesek voltak az első héten; az edzések nagyon megerőltetőek voltak."

 

"De ahogy feltérképeztük a játékosokat és egyre több és több edzést dolgoztunk velük végig közösen, megismerték az elvárásokat, az intenzitást, a versenyhelyzetet, a közös győzelem és vereség érzését, amellyel természetesen zrikálás is párosult, egyre hangosabbá váltak az edzések, az öltöző, a hotel és Carrington is, amely az építkezés egyik jele."

 

"Ez az amit szeretek, élvezek az edzősködésben és ezért élvezem, hogy visszatérhettem, mert ők pokolian jó játékosok. Ez látható."

 

"A felkészülési szezonban is voltak már ennek apróbb jelei: a támadóhármasunk kombinálásai, a középpályánk munkabírása, a hátsó alakzat szervezettsége. Jó játékosok és ezt bizonyították is - azzal együtt is, hogy tudom, az első hetet nagyon megerőltetőnek és keménynek érezték."

 

"Ez a csapat fantasztikus. Nagyszerű érzéseim vannak. Számos öltözőben jártam már, amelyben már az első egy, két, három vagy négy hétben is lehetett tudni és érezni, hogy különleges."

 

"Jó érzéseim vannak ennek az öltözőnek a kapcsán."

 

 

Számos United játékos emelte ki a csapaton belüli bajtársiasságot a Thaiföldön és Ausztráliában rendezett felkészülési túráról.

 

McClaren egyetért ezzel és ki is hangsúlyozza azt, mennyire fontosnak tartja az erős csapatszellemet, amelynek párosulnia kell az akarattal és a vággyal is, hogy egymásért harcoljanak a csapattársak.

 

"Csapatszellem nélkül nem lehet mérkőzést nyerni a futballban. Nem győzhetsz" - tette hozzá.

 

"Szükség van a jó környezetre. A jó belső kultúrára. A játékosoknak akarniuk kell futni és ez a kulcs."

 

"Keményen meg kell dolgozni a helyzetek, lehetőségek kidolgozásáért, amelyeket aztán értékesíteni is kell."

 

"Megvannak az elvárások és ez az, amely nagyszerű környezetet biztosít. Én látom a szellemiséget. Ilyen nagyszerű kívülről érkezni és semmiféle előfeltételezéssel a kultúra és a környzet kapcsán látni, hogy minden tiszta és egyértelmű."

 

 

Senkit sem kell emlékeztetni a United berkein belül, hogy a 2021/22-es szezon mennyire csalódást keltően sikerült, de McClaren szerint ezt már maguk mögött hagyták és a keret maximálisan arra koncentrál most, hogy Erik és edzői stábja irányítása alatt előrébb lépjenek.

 

"Az előző szezonnak már vége. A történelem része. A múlt."

 

"Minden a jövőről és arról szól, hogy lehetőségünk van egy bizonyos játékstílus kialakítására, Erik pedig látni akarja ennek a megvalósulását."

 

"A játékosok felől érkező vibrálásból azt érzem: ők is ezt akarják. Fegyelmet és azt akarják, hogy tudják, mi a feladatuk. Erről pedig visszajelzést is szeretnének kapni. Mert céljuk a győzelem."

 

"A Manchester Unitednél nem riadhatsz meg a győzelemtől."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!