Erősítés az akadémiai edzői stábban

A Manchester United örömmel jelentheti be, hogy két edzővel erősítette meg a Professzionális Fejlesztési Fázis (U17-U23) stábját.


A 2022/23-as szezont megelőzően Tom Huddlestone játékos-edzőként, David Hughes pedig Professzionális Fejlesztési Fázis edzőként csatlakozik az Akadémiához.

 

Huddlestone azt a Paul McShane-t váltja szerepében, aki az előző szezonban teljesítményével az egész Akadémiánál nagy fejlődéshez járult hozzá.

 

A tapasztalt középpályás edzői munkája révén számos különböző fejlődési lehetőséget fog biztosítani a United Akadémia játékosainak az edzőpályán, illetve azon kívül is.

 

A United következő generációjának akadémiai végzősei nagyon profitálni fognak Huddlestone lenyűgöző tudásából és képességeiből, amelyeket több mint 550 profi mérkőzésen gyűjtött össze, amiből 242-t a Premier League-ben teljesített.

 

Tom Huddlestone és az akadémisták

 

Hughes a Professzionális Fejlesztési Fázis korosztályaiban fog dolgozni egy rugalmas edzői stáb tagjaként, ahol a cél nem más lesz, mint hogy minden egyes játékos fejlődés szempontjából a lehető legjobb támogatásban részesüljön.

 

Az ifjúsági futballban számos vezető pozíciót töltöt már be, így volt játékos fejlesztésért felelős részleg vezetője a Southamptonnál, irányította az Aston Villa U18-as csapatát, legutóbb pedig a Cardiff akadémiájának menedzsereként dolgozott.

 

Matt Walker szintén csatlakozott az akadémiához, mint fizikai fejlődésért felelős szakember, Curtis Quinn pedig az elemző részlegen kezdett dolgozni.

 

Az Akadémia összes új dolgozója támogatni fogja az U21-es csapat vezetőedzője, Mark Dempsey munkáját is.

 

"Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy Tom és David személyében a szakmájuk élén járó edzői szakértőkkel erősíthettük meg a Professzionális Fejlesztési Fázis stábját" - kezdte a Nick Cox, az Akadémia vezetője.

 

"Hatalmas siker volt az előző szezonban az az innovatív hozzáállásunk, hogy egy játékos-edzőt neveztünk ki és az egész Akadémia profitálni tudott belőle."

 

"Tom egy szuper jelölt arra, hogy betöltse ezt a fontos szerepet. Lenyűgöző karriere során a legmagasabb szinten játszott, de már edzőként is megcsillogtatta kiváló képességeit, jelenléte pedig biztosan a játékosaink hasznára fog válni."

 

"David fantasztikus edzői tudással és tapasztalatokkal rendelkezik. Hosszú listát lehetne arról vezetni, hogy milyen nagy mennyiségű, jelenleg a Premier League-ben szereplő játékos fejlődött a kezei alatt vagy vált profi labdarúgóvá."

 

Huddlestone, amennyiben sikeresen átesik az orvosi vizsgálatokon, időnként játszani fog az U21-es csapat meccsein a Premier League 2 és az EFL Trophy küzdelmeiben, mint az öt lehetséges túlkoros játékos egyike.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!