Maguire: A lehető legrosszabbul kezdtük a szezont

A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire a Brighton & Hove Albiontól elszenvedett 2-1-es hazai vereséget követően hangot adott nemtetszésének, hogy a 2022/23-as szezont 0 ponttal kezdték a Premier League-ben.


Két első félidei Pascal Gross találattal Graham Potter tanítványai erős előny birtokában jöhettek ki a szünetről és bár a United egy kiényszerített öngóllal szépíteni tudott a Sirályok ellen, további változtatást már nem tudtak eszközölni az eredményen.

 

A végeredményre reagálva Maguire egyértelmű frusztráltságának adott hangot a történtek miatt.

 

"Az eredmény csalódást keltő" - kezdte.

 

"Ez a lehető legrosszabb kezdés, hogy a félidőben két gólos hátrányban vagyunk az Old Traffordon."

 

"Nem volt ez elég jó és utána meg összetörtük magunkat a szépítésért, amelyet követően még az egyenlítésre is volt esélyünk. Ez egy rossz kezdet számunkra."

 

A kapitány szerint az első bekapott gól olyan szituációból született, amelyet a Vörös Ördögöknek jobban kellett volna kezelniük.

 

 

"Szerintem a mérkőzést kimondottan jól kezdtük" - tette hozzá.

 

"Támadólag tudtunk fellépni egy olyan csapat ellen, amely szereti irányítása alatt tartani a mérkőzés eseményeit, de aztán bekaptunk egy gólt és az eléggé visszavetett minket."

 

"Onnantól kezdve nem játszottunk, ők pedig átvették a kezdeményező szerepet. Oda kell figyelnünk arra, hogy ha mi kapjuk az első gólt, akkor az ne legyen ennyire rossz hatással ránk, mint volt most."

 

Bár úgy érzi, hogy a United fejlődhet védekezésben, Maguire szerint a Unitednek többet kellene labdát tartania, hogy elkerülje az ellenfelek önbizalmának megnövekedését, mint történt az a Brighton ellen is.

 

"Jobbnak kell lennünk a labdával. Az első bekapott gól után túlzottan sokszor adtuk el, ezzel pedig arra bíztattuk őket, hogy jöjjenek előrébb és támadjanak meg minket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!