Ten Hag reakciója az Arsenal legyőzésére

Erik ten Hag hatalmas győzelmet ünnepelhetett csapatával az Arsenal ellen, de abban reménykedik, hogy a Manchester Unitedtől még többet láthat majd az elkövetkező találkozókon.


Jó kezdés

"Azt gondolom, hogy nagyon jó volt a kezdésünk. Szerintem ez volt eddig a legjobb első 10 percünk. Nagyon dominánsak voltunk az ellenfél térfelén. Majd a visszavont gól egy gyors kontrából azt okozta, hogy elvesztettük a higgadtságunkat, ez pedig nem lenne szükségszerű. Bele kell vetnünk magunkat a mérkőzésbe, folyamatosan fenn kell tartanunk a tempónkat és a saját játékunkat játszani, mindennap ezt tanuljuk és gyakoroljuk. És mint láthatták, egy jó, remek lelkületű csapat volt a pályán. Emellett megvolt a presszing is, talán nem volt minden esetben a legjobb, de a játékosk harcoltak és labdákat szereztek vissza. Az Arsenal is dolgozott ki helyzeteket, de szerintem mi is, különösen kontrából. Nagyszerű gólokat szereztünk."

 

Aggódott az Arsenal helyzetei miatt?

"Igen, bár az aggodalom talán erős szó rá. Tudtam, hogy a védősorunk képes lesz megbirkózni velük. De tudom, hogy rengeteg kreativitással rendelkeznek és szerintem jó dolgokat mutattak be. De mi is csinálhattunk volna bizonyos dolgokat jobban. Nem voltunk annyira hosszúak, mint az Arsenal. Ha ezt sikerülne elérnünk, akkor sokkal kényelmesebb lett volna számunkra a mérkőzés, ezért dolgoznunk kell ezen. Ez pedig kemény feladat lesz. Szóval még sok lehetőség van a fejlődésre."

 

Antony korai hatása

"Szerintem már most láthattuk, hogy milyen veszélyt is jelent ő. A sebesség és a kreativitás igazán veszélyes tud lenni a Premier League-ben. Ő pedig ezekkel mind rendelkezik. És szerintem hiányzott egy ilyen játékosunk a jobb szélről, mert minden játékos, aki ott tud játszani, mint Jadon Sancho vagy Marcus Rashford, jobban szeret középen, vagy a bal oldalon szerepelni. Most van egy olyan játékosunk is, aki nagyon jó a jobb szélen, szóval ő egy hiányzó láncszem volt. Most, a mai első meccse alkalmával jó teljesítményt nyújtott, de képes lesz még ezen a szinten emelni. Ismerem őt Amszterdamból. Tudom, hogy ez egy másik bajnokság, de rendelkezik a szükséges potenciállal és ki is fog bontakozni. Még annál is jobb lesz, mint amit ma láttunk tőle. De már a mai produkciója kapcsán is elmondanám, hogy nagyszerű gólt szerzett. Bár azt is meg kell említenem, hogy ma mindegyik találatunk csapatgól volt."

 

Változás a Brentford meccs óta

"Van egy folyamat. Állandóan emelni kell a szintet. Mindennap a legmagasabb szinten kell teljesíteni. Ezek az én és az edzői stábom elvárásai. És szerintem a csapatunkban lévő játékosok is ugyanezeket várják el saját maguktól. Már rengeteg olyan játékosunk van a keretben, akik számos trófeát nyertek már, nekik pedig az ebből származó tapasztalatukat be kell hozniuk az öltözőbe. Mindennap a legjobbat kell kihozniuk maguktól és egymástól is ugyanezt várjuk el."

 

 

A játékosok megmutatták karakterüket

"Egyértelműen. Azt kell mondjam, az Arsenal jól játszott, mi pedig jól védekeztünk. És nekem soha nem volt az az érzésem, hogy feltörnének minket. Sokat birtokolták a labdát, rengeteget mozogtak és kreatívak voltak. Viszont nagyon jól muzsikált a védőnégyesünk, illetve a teljes csapatunk mind a 11 játékosa nagyon jól védekezett. De egyébként tudnánk ennél jobban szervezetten is presszingelni, amellyel jobban távolabb tarthatnánk az ellenfelet a kapunktól és emellett irányítás alatt is tarthatnánk őket. Több higgadtságra van szükségünk a labda birtokában. És akkor az iram diktálása és a játék irányítása is jobban fog menni."

 

Rashford visszapörgette az idő kerekét

"Briliáns volt. Nagyon jó teljesítmény volt ez tőle. Csatárként presszingelt, de emellett, amikor rajta keresztül építettük a támadásokat, akkor mindig a legmegfelelőbb döntéseket hozta. Példának okáért Antony gólja előtt is. Végül pedig kétszer is helyzetbe került, amelyeket be is tudott fejezni. Remek produkció volt és nagyon boldog vagyok miatta, mert rengeteg energiát ölt a mérkőzésbe."

 

Malacia remekelt Sakaval szemben

"Remekül játszott, csakúgy, mint a teljes védőnégyesünk. Szerintem David és Rapha hozták a tőlük megszokott rutint, tapasztalatukat és láthattuk, hogy ez miként működött. Ez egy igazi egység és nagyon nehéz helyzetet kidolgozni velük szemben. Még ha a presszing nem is működött mindig jól, ők akkor is stabilak voltak és jó volt ezt látni, mert ezekkel lehet futball mérkőzést nyerni."

 

A játékosok fejlődni akarnak

"Szerintem igen [akarnak]. És ennek is kell lennie a ténynek. Meg akarjuk honosítani ezt a kultúrát, mert azt is tudjuk, hogy ez még csak a kezdet. Még hosszú az út és javulnunk kell, mert a jó még nem elég jó."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!