Veszteséges pénzügyi évet zárt a United

A Manchester United 115.5 millió fontos nettó veszteséget könyvelhetett el a 2022 júniusában zárult pénzügyi évében, míg a nettó adósság mértéke 95.4 millió fonttal 514.9 millió fontra emelkedett.


A klub beszámolója szerint a pénzügyi év során a Glazer család 33.6 millió fontnyi osztalékot vett ki.

 

A Unitednél az eredmények ismertetésekor elmondták, a koronavírus világjárvány továbbra is negatív hatással volt a klub nettó adósságára, míg az egy évvel korábbihoz képest magasabb osztalék a kifizetés időzítésének tudható be.

 

Bár a United a 2022 júniusáig tartó üzleti évben hetente 2 millió fontnyi veszteséget szenvedett el, az összbevételük 18 százalékos emelkedést bemutatva 583.2 millió font volt, szemben a 2021-es 494.1 millió fontos adattal.

 

 

A bérekre fordított kiadások 61.1 millió fonttal emelkedve 384 millió fontra rúgtak, amely több, mint bármelyik másik Premier League csapatnál.

 

A United a vizsgált időszak alatt 24.7 millió fonttól szabadult meg kivételes kifizetések keretében, amelyből 14.7 millió fontot a 2022. júniusát megelőző három hónapban utaltak át. Ebben benne van Ralf Rangnick és az edzői stáb más tagjainak menesztési, illetve a klubon belüli átstrukturálásnak a költsége is.

 

Rangnick ideiglenes menedzseri megbizatásának lejáratát követően eredetileg tanácsadói szerepben vállalt volna munkát a nyártól a klubnál, de júniusban távozott a klubtól, miután Erik ten Hag vette át a menedzseri posztot.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!