Ten Hagot izgatottsággal tölti el a derbi

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elmondása szerint annak a lehetősége, hogy edzői pályafutása első manchesteri derbijén vehet részt a hétvégén, "rengeteg enerigával" tölti el.


A holland szakember a Vörös Ördögök kispadján már korán megtapasztalhatta - és jött ki belőle elsőre nyertesen - a Liverpoollal való ősi rivalizálást, most pedig arra készül, hogy a hétvégén első alkalommal a városi rivális Manchester City-vel is farkasszemet fognak nézni.

 

A válogatott szünetet követően ugyanis az Etihad Stadiumba látogatnak majd, ahol vasárnap magyar idő szerint 15 órától lesz jelenésük.

 

Ten Hag legénysége nem kisebb céllal szeli majd át a várost, mint hogy megszerezzék sorozatban ötödik bajnoki győzelmüket egy olyan összecsapáson, amely jelentését és fontosságát, különösen a szurkolók szempontjából, már most átérzi.

 

"Számos derbin játszottam, ismerem a légkörüket és hogy milyenek" - magyarázta Ten Hag péntek délutáni sajtótájékoztatója első részében.

 

"A manchesteri régióban szerintem a szurkolóknak a riválisok elleni meccsek a legfontosabbak és hogy ott mi történik. Ez pedig izgatottsággal tölt el engem is."

 

"Mindenki részese akar lenni az ilyen mérkőzéseknek, mert nagyon jó vibrálásuk van és rengeteg energiával töltik el az embert. Mindent meg kell tenni azért, hogy ezekből győztesen kerülj ki."

 

 

A Kékek jelenleg a Premier League regnáló bajnokai és bár Ten Hagot tisztelettel töltik el egy általa jól ismert személy, Pep Guardiola irányítása alatt a városi rivális közelmúltban elért sikerei, a menedzser kijelentette, csapata számára csak a saját maguk által meghatározott mérce az, ami számít.

 

"A mi hozzáállásunk az, hogy először magunkra figyeljünk" - hangsúlyozta ki.

 

"Emellett a Manchester Unitednél mi minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ezt az üzenetet pedig már számtalanszor át is adtam mióta itt vagyok. Vasárnap sem lesz más a célunk."

 

"A legjobb teljesítményünkkel kell előrukkolnunk, a saját játékunkat, értékeinket és elképzeléseinket megvalósítva. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk és természetesen egy jó tervvel fogunk pályára lépni, amelyet aztán meg is kell valósítanunk."

 

"Tudjuk, hogy ha eredményt akarunk elérni, márpedig azt akarunk, akkor 100 százalékosan jól kell teljesítenünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

Premier League, 9. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!