Ten Hag: Nem csak Haalandra kell koncentrálnunk

Erik ten Hag véleménye szerint legyőzhetik vasárnap a Manchester City-t, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy nem szabad csakis Erling Haaland megállítására koncentrálniuk.


A nyáron a Borussia Dortmundtól érkező Haaland csapata eddigi 23 góljából 11-et sajátt maga lőtt a bajnokságban, ami azt mutatja, hogy a 22 éves játékos könnyen alkalmazkodni tudott a Premier League ritmusához, vasárnap pedig a United ellen próbálhatja meg növelni találatainak számát az Etihadban.

 

A gólszerzésben nagy eséllyel Raphael Varane és Lisandro Martinez igyekszik majd megakadályozni majd a házigazdákat, akiknek kulcsfontosságú szerepe volt a United feltámadásában a legutóbbi bajnokik során Ten Hag irányításával, a hollandot pedig az általa elmondottak szerint nem csak az érdekli, hogy Haalandot kivonják a forgalomból.

 

"Nem Haaland ellen, hanem a Manchester City ellen játszunk" - mondta Ten Hag, akit pénteken szeptember hónap menedzserének választottak. 

 

"Van egy nagyon jó csapatuk, amely több, mint 11 játékosból áll, de mi is tisztában vagyunk a képességeinkkel és, ha csapatként viselkedünk és birtokoljuk, valamint visszaszerezzük a labdákat, akkor egy ilyen ellenfelet is le tudunk győzni."

 

"Ezzel a meggyőződéssel kell kimennünk a pályára, mielőtt elkezdjük a mérőzést és vasárnap ezt mind a 90 perc alatt hinnünk kell."

 

Guardiola, a City menedzsere szerint a United újdonsült védője, Lisandro Martinez remekül elbír a magasabb csatárokkal is, így akár a góllövőlista éllovasával, Haalanddal is.

 

 

Martinez egyébként a PL legalacsonyabb védője és majd egy fejjel alacsonyabb a norvégnál. Az argentin azonban korábban már sikerrel vette Haaland semlegesítését, amikor az Ajax 4-0-ra legyőzte a Dortmundot a Bajnokok Ligájában.

 

Guardiola a Martinez - Haaland párossal kapcsolatos kérdésre az alábbit válaszolta sajtótájékoztatóján.

 

"Erling magasabb, az biztos, de nem szeretem, amikor az emberek alábecsülnek egy játékost a mérete miatt. Ilyenkor szokott az lenni, hogy visszanyal a fagyi és megmutatja az illető, hogy mire is képes. Fantasztikus játékos, hihetetlen fellépéssel és kellően agresszív is, láttam már pár alkalommal."

 

"Nem csak azért adott ki érte pénzt a United, mert Erik ismeri az Ajaxból és nem ez lesz számára az első alkalom, hogy magasabb csatárral kerül szembe. Biztos vagyok benne, hogy Hollandiában is vannak magas csatárok és ő ott is megbirkózott ezzel. Ehhez pedig az kell, hogy intelligens és bátor legyen."

 

"Persze, mondhatjuk, hogy Erling magas és a beadásoknál előnyben lehet, de majd meglátjuk."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

Premier League, 9. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!