Ten Hag: Hiányzott a hitünk

Erik ten Hag nem finomkodott, amikor értékelte a Manchester United vereségét a Manchester City elleni derbin.


Váratlan teljesítmény

"Nagyon csalódott vagyok, különösen a hiányzó hitünk miatt. Erre nem számítottam. A korábbi mérkőzéseken, igen, néhány héttel ezelőtt, a csapatunk magabiztos volt, jó hangulat uralkodott, remek vibrálás volt tapasztalható, ma azonban ebből az első perctől kezdve semmit se tudtunk megmutatni. Az egyértelmű, hogy ez a vibrálás nem tűnt el, de ma nem sikerült kivinni a hitünket a pályára. Lehetett volna játszani, de mi nem tettük. A labda birtokában túl könnyedén eladtuk őket. Számos rossz döntést hoztunk, labda nélkül pedig nem mentünk előre és presszingeltünk. Én mindig azt várom a csapatomtól, hogy menjenek előre a labda megszerzéséért, de ma ez nem történt meg."

 

Annak értékelése, hogy ez miért történhetett

"Ezt mindig nehéz megtalálni, különösen rögtön a meccs után. Beszélnem kell a játékosaimmal és meg kell találnom az okát. Ők tudják, hogy képesek jobb teljesítményre - látva az Arsenal és a Liverpool elleni meccseket - de ha nem harcolsz, mint ahogy mi nem is tettük, akkor problémákba fogsz ütközni az olyan csapatok ellen, mint a Man City. Ha nem koncentrálsz az olyan csapatok ellen, mint a Man City, akkor ledózerolnak és ez is történt."

 

Egy helyzetértékelés

"Szerintem jó, hogy egy olyan csapat, mint a City, megmutatja a jelenlegi státuszodat. Egyértelmű, hogy az olyan csapatok ellen, mint a Liverpool és az Arsenal, jól teljesítettünk, mert fegyelmezettek voltunk, követtük a szabályokat és az értékeinket, volt hitünk játszani és védekezésben is mindig nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Ha jó teljesítményt nyújtasz, az meghozza a várt eredményt is. Ha nem, ha nem presszingelsz megfelelően és nem vagy elég bátor a játékod megvalósításához, akkor nem érsz el jó eredményt, ahogyan nekünk ma nem is sikerült."

 

 

Lecke, amit meg kell tanulnunk

"Holnap meg fogom mutatni a csapatnak, hogy presszingelhettünk volna. Ha megnézzük az első gólt, megnyertünk egy párharcot és abban a pillanatban egy nagy lehetőséget dolgozhattunk volna ki. De aztán rossz döntést hoztunk az átmenet során a bal oldalon és abban a pillanatban, hogy nem követjük a szabályokat és fegyelmezetlenek vagyunk, akkor 1-0-s hátrányba kerülünk. Ez nem fordulhat elő és elfogadhatatlan. Meg fogom mutatni a csapatnak, mert biztos vagyok benne, hogy képesek jobb teljesítményre."

 

Félidei hozzáállás

"Először is, meg kellett változtatnom a csapat felfogását. Szerintem a második félidőben láthattunk a reakciót erre, mert sokkal bátrabbak voltunk, átmentünk a térfelükre, helyzeteket dolgoztunk ki és szereztünk is három gólt."

 

Antony és Anthony góljai

"Neki [Anthony Martial] nagyon jó felkészülési szezonja volt és boldog vagyok amiatt, hogy gólokat tudott szerezni. De ugyanaz igaz Antony kapcsán is, aki szintén eredményes volt. És emellett is voltak még lehetőségeink, amelyeket kidolgoztunk. De ebben a pillanatban nem tudom a külvilágot a pozitívumokról tájékoztatni. Hihetetlenül csalódottak vagyunk az eredmény miatt és ez meghatározza a vasárnapi hangulatunkat. Ezt el kell fogadnunk, de a teljesítményünk csalódást keltő volt."

 

Mi lesz a válasz?

"Folytatnunk kell a megkezdett munkát. Elemeznünk kell és tisztán kell fogalmaznunk a csapatnak. Csak a hibákból tud tanulni az ember és nekünk ezt is kell tennünk. Ez a teljesítmény elfogadhatatlan. Csapatként és egyénileg is krizitálni fogjuk egymást holnap és meg fogjuk tanulni a leckét. Tanulnunk kell ezekből a hibákból és a következő mérkőzésen jobban kell teljesítenünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!