Manchester United 1-0 Omonia Nicosia

Két meccsre elegendő helyzetet alakított ki a United, ám csak a 93. percben sikerült megtörni a ciprusiak kiváló védekezését.


Jól kezdte a mérkőzést a United, egy szögletet követően Rashford tekerhetett, de a kapus léc fölé tolta a labdát.

 

Ronaldo is helyzetbe került, de csak oldalhálót találta el.

 

A 9. percben Martinez adta el saját tizenhatosa előtt, de szerencséjére a társak javítottak.

 

Újabb sarokrúgást végezhetett el Fernandes, aki a tizenhatoson belül visszakapta a játékszert, laposan a kapu elé lőtt, de mindenki lemaradt róla.

 

Nagy fölényben játszottak a Vörös Ördögök, szinte folyamatosan a ciprusiak térfelén járt a labda. 

 

A 22. percben Ronaldo és Fernandes passzai után Rashford kapta meg a labdát, aki a kapussal állt szemben, Uzoho nagyot védett a helyzetnél. 

 

Fernandes 21 méterről próbálkozott,de centikkel a jobb kapufa mellé tekert.

 

Uzoho nagy napot fogott ki, a 28. percben Rashford 16 méterről lőtt kapura, a kapus szögletre mentett.

 

Szép támadás végén Ronaldo ballal tüzelt, ám nem találta el a kaput.

 

Jól mozgott a csapat az első félórában, de a befejezésekkel bajok voltak. Így volt ez a 32. percben is, amikor Casemiro 25 méterről komoly bombát indított el, a kapus már verve volt, de a léc megmentette a ciprusiakat.

 

Óriási lehetőség maradt ki a 39. percben; Antony indult befelé, kiválóan tekert a kapu elé, ahol Fred fejelt, de sajnos kapu fölé szállt a játékszer.

 

Három perccel később a vendégek lőhettek volna gólt. Remek kontrát vezetett Bruno a bal szélen, Lindelöf követte, a támadó nem nézett fel, pedig középen üresen érkezett egy csapattárs, ő azonban lőtt, de nem talált kaput.

 

Fernandes szabadrúgása szállt az ötösre, Casemiro fejelt, centikkel eltévesztette a célt.

 

Rengeteg helyzete volt a manchesterieknek, ezt a mérkőzést már le lehetett volna zárni, helyette gól nélkül maradtunk.

 

Bekezdett a United a második játékrész elején. Antony lövésénél védett hatalmasat Uzoho, majd Fred kísérletét is hárította, a kipattanónál pedig Ronaldo helyzeténél is hárítani tudott a hálóőr.

 

Hihetetlen! Újabb elképesztő helyzet maradt ki, ezúttal Rashford vezethette a kapusra a labdát, el is tekerte a hálóőr mellett, de a kapu mellett is, csúnyán elszúrta ezt Marcus.

 

Shaw és Sancho - a két csere - nagyszerű támadást alakított ki a bal oldalon, a bekk Fernandest hozta helyzetbe, de Lang menteni tudott.

 

A 66. percben kontráztak a hazaiak, de Rashford ezúttal is elvétette a célt. Kegyetlen sok helyzetet hagytak ki a manchesteriek.

 

Folyamatosan támadott a United, de a ciprusiak hősiesen védekeztek, Már 30-nál is több lehetőséget kidolgozott a csapat, de nem sikerült egy gólt sem szerezni.

 

Szavak nincsenek erre, eszméletlen, mennyi helyzet kimaradt ezen a meccsen.

 

Öt perc ráadás is elkezdődött, ment előre a hazai gárda, és végül csak megtört a jég. A 93. percben Sancho forgolódott a tizenhatos bal szélénél, középre gurított, McTominay szerezte meg a labdát és hét méterről a lábak között a kapuba lőtt, 1-0!

 

Csak sikerült megszerezni a három pontot. Számtalan helyzet kimaradt, de McTominay döntött a végén. Rengeteget tett a győzelemért a csapat, bár a vendégek is óriásit dolgoztak az egy pontért.

 

 

Európa-liga, csoportkör, 4. forduló
Manchester United 1-0 Omonia Nicosia
Old Trafford

 

Vezette: Jerome Brisard

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Martinez, Malacia(Shaw 60.) - Casemiro(McTominay 81.), Fred(Eriksen 70.) - Antony(Sancho 60.), Fernandes, Rashford - Ronaldo
Nem használt cserék: Dubravka, Heaton, Varane, Pellistri, Elanga, Iqbal, Garnacho

 

Nicosia: Uzoho - Matthews(Psaltis 65.), Lang, Miletic, Yuste, Kitsos - Panagiotou, Cassama(Diskerud 85.), Charalampous(Papoulis 74.) - Bruno(Loizou 74.), Kakoullis(Ansarifard 65.)
Nem használt cserék: Panagi, Barker, Lecjaks, Zachariou, Savva, Venizelos, Bezus

 

Gólszerző: McTominay 93'

 

Sárga lap: Kakoullis, Cassama, Panagiotou

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!