Shaw: A United egy átalakulóban lévő csapat

Luke Shaw hiszi, hogy a Manchester United egyértelműen javulás jeleit mutatja az őket nyár óta irányító menedzser, Erik ten Hag kezei alatt, de türelmet kért a klub átalakulási időszakához.


A Vörös Ördögök talpra tudtak állni a Premier League nyitómeccsén elszenvedett 2-1-es Brighton & Hove Albion elleni vereségükből és a Brentford elleni 4-0-s zakójukból, ugyanis a következő négy fordulóban legyőzték a Liverpoolt, a Southamptont, a Leicester City-t és az Arsenalt is.

 

Emellett a Manchester City elleni súlyos, 6-3-as vereségét követően is sorozatban három meccset tudtak nyerni.

 

Shaw, aki egyike a Unitedet legérebb óta szolgáló játékosoknak a jelenlegi keretből miután 2014 óta tagja a klubnak, ennek megfelelően a vasárnapi, Newcastle United elleni gólnélküli döntetlent követően elárulta, rá nagyon jó hatást gyakorolt Ten Hag.

 

Amikor arról kérdezték, hogy mennyire tölti el lelkesedéssel a Ten Hag-éra startja a Unitednél, Shaw így felelt:

"Természetesen nagyon. Nagyon jó és tiszta jelek mutatnak arra, hogy a menedzser mit akar."

 

"Intenzitást, agressziót, előretolt játékot, magas letámadást vár tőlünk, illetve hogy ha nálunk van a labda, akkor játszunk."

 

"Rengeteg mozgás, vonalak közötti beindulás figyelhető meg a játékunkban, de még alakulóban vagyunk. Ez egy kis időbe telik, de jelenleg nagyon pozitív jelek vannak, mi játékosként pedig ezeket napról-napra láthatjuk a vele való közös edzésmunka során."

 

"Nagyon pozitívak a közös megbeszéléseink; ez a kezdete valami újnak, szóval az ilyen dolgok időbe telnek."

 

Nem Ten Hag az egyetlen nyári érkező az Old Traffordon az Ajaxtól, Shaw pedig máris nagy elismerőjévé vált újdonsült csapattársának, Lisandro Martineznek. 

 

 

Shaw-t kimondottan elégedettséggel tölti el a tény, hogy most egy ballábas belső védő szerepel mellette, miután klub és válogatott szinten is a jobblábas Harry Maguire-rel szerepelt együtt az elmúlt években.

 

"Hogy őszinte legyek, ő egészen hihetetlen" - tette hozzá Martinezről.

 

"Látható, hogy mindenki nagyon szereti őt. A szurkolók is. Lenyűgöző bal lába van. Szerintem mindig segítség, ha bal bálas játékossal szerepelsz egy oldalon, mert így ő természeténél fogva jön ki a te oldaladra, ő pedig szerintem nagyon jól beilleszkedett közénk."

 

"Természetesen ő egyre jobb és jobb lesz, de számomra ő eddig hihetetlen szezont produkál. Folytatnia kell ezt. Az agressziója, a szenvedélye olyan dolgok, amelyre szükségünk van a hátsó alakzatunkban. És ezt hozza minden egyes mérkőzésen. Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a csapatunkban tudhatjuk őt. 


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!