Ten Hag nem aggódik a kevés lőtt gól miatt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag nem aggódik amiatt, hogy csapata kevés gólt szerez a szezonban.


Az 52 éves holland szakember az Ajax élén átélt sikeréveket követően a nyár eleján vette át a Vörös Ördögök kispadját, akik azonban a bajnokságban 9 mérkőzésen eddig csak 13 alkalommal tudtak eredményesek lenni. A United jelenleg rosszabb gól/mérkőzés mutatóval (1.44) rendelkezik, mint a Premier League-ben 19. helyezett Leicester City (1.5), akik eddigi 10 meccsükből csak egyet tudtak megnyerni.

 

Ten Hag azonban nem aggódik csapata gólszerzési teljesítménye okán.

 

"Szerintem Rashy (Marcus Rashford) öt gólt szerzett a 11 találatunkból. Antony az első bajnoki meccseken még nem léphetett pályára, de négy találkozóból már így is három gólnál jár. Jadon Sancho háromszor, Cristiano Ronaldo kétszer volt eredményes és ne feledkezzünk meg Martialról se, aki szintén három gólt lőtt már" - kezdte.

 

"Azt gondolom, hogy rendelkezünk olyan játékosokkal, akik produktívak tudnak lenni. Ez pedig olyan tény, amely miatt nincs ok az aggodalomra."

 

 

Amikor arról kérdezték, vajon a United középpályásai jobban kivehetnék-e részüket a gólszerzésből, Ten Hag hozzátette:

"Szerintem Bruno nagyon jól játszik a szezonban és azt látom, hogy egyre többre képes és gólokat illetve gólpasszokat is produkál" - mondta Erik.

 

"De úgy gondolom, hogy nem csak a találatokban való szerepe jelentős, hanem számos más aspektusban is hatalmas szerepe van a csapatban. A támadásokban, a kreativitásban, a mozgás felépítésében és az átmenetekben is mindkét oldalon a védekezést követően nagyszerű és nagyon jó munkát végez, így nagyon elégedett vagyok a teljesítményével."

 

A United felnőtt keretének számos tagja jár szerződésének utolsó évében úgy, hogy még nem írt alá új megállapodást a klubbal. Amikor Ten Hagot arról kérdezték, közülük az egyik játékost, név szerint David de Gea-t, szeretné-e a jövő nyarat követően is a klubnál tudni, így felelt:

"Nem hoztunk még róla döntést, de azt elmondhatom, hogy kapusként nagyon elégedett vagyok David de Gea-val."

 

"A szezonbeli első két meccsén nem nyújtotta a legjobb teljesítményt, de utána látható volt, hogy milyen sokat tett hozzá a védekezésünkhöz és a stabilitásunkhoz."

 

"Személy szerint is kedvelem őt. Nagyon jól tudok vele együttműködni. De először járjunk már a téli időszakban, aztán meglátjuk, hogy miként tudunk megbirkózni ezzel a helyzettel."

 

 

Hasonló kérdés merült fel Marcus Rashford, Diogo Dalot és Fred új szerződései kapcsán is, amelyre válaszolva így folytatta:

"Jelenleg a futballra fókuszálunk, nem a tárgyalásokra."

 

"Rengeteg mérkőzésünk van még hátra, szóval nem szeretnék az egyeztetésekkel zavart okozni."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!