Ten Hag reakciója a Tottenham legyőzésére

Erik ten Hag úgy érezte, a Manchester United "briliáns" teljesítményt nyújtott, amikor az Old Traffordon 2-0-ra legyőzték a Tottenham Hotspurt.


Mennyire voltak jók a Vörös Ördögök?

"Egy szilárd és nagyszerű Tottenham ellen nagyon jól játszottunk és teljesítettünk. Ma ez briliáns teljesítmény volt. Két gólt szereztünk és szerintem lőhettünk volna még hármat-négyet. Elégedett vagyok a csapattal - ez volt a legjobb csapat teljesítmény eddig a szezonban. Ma is látható volt, hogy fejlődünk. Minden egyes pályán töltött mérkőzéssel egyre jobbak vagyunk. Élvezetes volt látni ezt."

 

Bravo Bruno

"Bruno betalált, mi? Tudtam, hogy hamarosan összejön ez neki. Néha vannak olyan mérkőzései egy játékosnak, amikor nem tud betalálni, de aztán hirtelen a semmiből beveszed az ellenfél kapuját. Szerintem Bruno szempontjából nagyon fontos volt, hogy eredményes tudjon lenni, de emellett ma lenyűgöző játékot is produkált."

 

Három kapott gól nélküli meccs egymás után

"Boldog vagyok. Hasonló volt a helyzet vasárnaphoz [a Newcastle United elleni meccshez], ugyanis ugyanolyan jól védekeztünk és nem kaptunk gólt se. Látható volt, hogy mennyire proaktívan játszottunk azáltal, hogy jól szervezett volt a védekezésünk, folyamatosan presszingeltünk és láttuk, hogy ezzel problémákat okozunk az ellenfelünknek. Emellett vasárnap csak pontrúgásból engedélyeztünk helyzetet az ellenfelünknek. Ez az alapja annak, hogy mérkőzéseket lehessen nyerni és olyan pozícióba kerüljünk, amilyenbe szeretnénk a végén."

 

Az eddigi legjobb teljesítmény az irányítása alatt?

"Szerintem igen, de ez nem rólam szól. Ez volt a csapat legjobb szezonbeli teljesítménye. Ez az, amit akarunk. Azt akarjuk látni, hogy a csapat fejlődik, én pedig pontosan ennek vagyok a szemtanúja, de nem csak ma. Mindannyian csalódottak voltunk a vasárnapi meccs miatt, de nem kaptunk gólt, ahogyan ma sem. Szóval most már látjuk, ha sikert akarunk elérni, akkor proaktívan kell védekeznünk, 11 emberrel. Ez az, amit csinálunk, csapatként működünk, ez pedig mindig az alapja annak, hogy sikeresek legyünk a szezonban."

 

 

Játék a labda birtokában

"Labdabirtokláskor szerintem nagyon jól variáltuk a játékunkat, a szélső védők nagyon jól teljesítettek. Ahogyan mindannyian. Türelmesek maradtunk az ellenfél térfelén, ugyanis a Spurs pont a mi elveszített labdáinkra pályázott, hogy gyors kontratámadásokat vezethessenek. Gyakorlatilag ilyenre nem adtunk számukra lehetőséget, ez pedig nagy bók a csapat számára. Egyetlen pillanatban, a szünet előtt történt ilyen, amikor meg kellett törnünk a kontrájukat, amelyből veszélyes támadást vezethettek volna. Ha ezt sikerül megtenni, akkor további jó védekezéssel és türelemmel helyzeteket tudunk kidolgozni. Ez volt látható a félidő előtt és után is. Rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, őket pedig nem engedtük kontrázni."

 

A mindig készen álló Fred

"A meccs előtt azt kérdeztem tőle: 'Készen állsz?', amire ezt válaszolta: 'Én mindig készen állok'. Ezt pedig bizonyította is. Egyértelmű, hogy ez egy parádés teljesítmény volt Fredtől."

 

Ronaldo lefújás előtti eltűnése a játékoskijáróban

"Ott voltam, láttam őt, de nem beszéltem vele. Ma nem foglalkozom ezzel, majd holnap. A csapatra akarok koncentrálni, arra a 11 játékosra, akik remek teljesítményt nyújtottak. De ki kell javítanom magamat, mert ehhez a csereként beálló játékosok is hozzátettek. Ez egy csapatmunka volt."

 

Üzenet az öltözőben

"Szerintem a csapatnak van önbizalma. Most viszont már minden a Chelsea elleni meccsre való felkészülésről szól. Többek között erről is beszéltem az öltözőben a srácoknak. Csapatként és játékosként is készen kell állniuk, fontos a regenerálódás, az alvás, az étkezés. Megfelelően fel kell készülni a következő meccsre és újra ilyen teljesítményt kell nyújtani. Minden egyes napon teljesíteni kell és a maximumot nyújtani. Minden nap a legmagasabb szintet kell elérni. Ha ez sikerül, akkor csapatként fejlődsz és a folyamat jó részét tapasztalhatod meg. Elégedett vagyok a mai nappal és már várom a szombatot, amely újra nagy mérkőzés lesz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League, 13. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!