Ronaldo a "pillanat hevének" áldozata

Crisiano Ronaldo elmondása szerint a "pillanat hevében" cselekedett, ez pedig ahhoz vezetett, hogy a Manchester United kitette a portugál klasszist a Chelsea elleni keretéből.


A portugál támadó még a szerdai, Tottenham elleni 2-0-ra megnyert találkozón hagyta el idő előtt a pálya szélét, mivel csereként kezdett és nem is került beállításra a rangadón. 

 

"Mindig próbáltam példát mutatni azoknak a fiataloknak, akik azokat a csapatokat nézve nőnek fel, amelyeket képviseltem" - írta csütörtökön az Instagramján.

 

"Ez nem mindig lehetséges."

 

Hozzátette: "Néha a pillanat heve hatalmába kerít minket."

 

"Úgy érzem, hogy keményen kell dolgoznom Carringtonban, támogatnom kell a csapattársaimat és mindenre készen kell állnom minden meccsen. Nem lehet engedni a nyomásnak sosem. Ez a Manchester United és egységesnek kell lennünk. Hamarosan újra együtt leszünk."

 

 

A United álláspontja szerint a 37 éves játékos továbbra is fontos része a csapatnak, de ezt fegyelmi ügynek tekintik, így Ronaldo kihagyja a Stamford Bridge-n megrendezésre kerülő rangadót.

 

Erik ten Hag, a United menedzsere a szerdai találkozót követően úgy nyilatkozott, hogy majd csütörtökön "megbirkózik" a problémával, ami a Newcastle elleni találkozón is felütötte fejét, hiszen Ronaldo ott is kifejezte nem tetszését lecserélése miatt.

 

Gary Lineker szerint Ronaldo viselkedése teljesen elvonta a figyelmet a United lenyűgöző teljesítményéről a Spurs ellen.

 

"Ez elfogadhatatlan, olyan szegényes" - mondta Lineker a BBC műsorában. 

 

Ashley Williams is hasonlóan véleményen volt az esettel kapcsolatban: "Nagyszerű este volt ez a Manchester United számára és itt megint Cristiano Ronaldorol beszélgetünk, annak ellenére, hogy nem is játszott."

 

A korábbi angol védő, Micah Richards szerint: "Nagyon kiábrándító, ha a futball egyik legnagyobb alakja ezt teszi, amikor nyer a csapata."

 

Emellett Richards szerint Ronaldo viselkedése "tiszteletlen", ezért hagyni kell januárban távozni az átigazolási időszakban. 

 

"A menedzserének problémái voltak vele már a szezon elején, a felkészülési szezonban és úgy néz ki, hogy ez folytatódik. Úgy gondolom, hogy csak egy megoldása van a dolognak" - mondta Richards a BBC Radio 4-nek.

 

"Januárban meg kell állapodniuk és el kell őt engedniük. Ha itt marad alááshatja a menedzsert, ezért azt hiszem az a legjobb, ha elválnak útjaik."

 

Peter Schmeichel, a United egykori kapusa szerint Ronaldo tisztában volt vele, hogy viselkedésével címlapokra kerülhet. 

 

"Ez az első alkalom, hogy kijelentem, hogy csalódtam benne. Általában támogattam őt és megértettem a helyzetét" - mondta Schmeichel.

 

"Átmenti időszakot él a csapat, 5 menedzserük volt Sir Alex távozása óta. Most itt van Erik ten Hag, akinek teljesen világosak az elképzelései arról, hogy hogyan akar játszani, megértésre és időre kell, viszont ilyen zavaró tényezőkre nincs szükség, ezért ez számomra most nagy csalódás."

 

Ronaldo teljes közleménye az alábbiakban olvasható:

 

"Mint azt pályafutásom során mindig is tettem, igyekszem tisztelettel élni és játszani a kollégáimmal, az ellenfeleimmel és az edzőimmel szemben. Ez nem változott. Nem változtam. Ugyanazt az ember és ugyanaz a szakember vagyok, aki voltam is az elmúlt 20 év során a futball élvonalában, a tisztelet pedig mindig fontos szerepet játszott a döntéshozatalaimnál."

 

"Nagyon fiatalon kezdtem és az idősebb, tapasztaltabb játékosok által mutatott példa mindig fontos voltt számomra, ezért a későbbiekben mindig próbáltam magam is példát mutatni azoknak a fiataloknak, akik az általam képviselt összes csapatban láttak engem. Sajnos ez nem mindig lehetséges és a pillanat heve olykor elragadja az embert."

 

"Jelenleg úgy érzem, hogy keményen kell dolgoznom Carringtonban, támogatnom kell a csapattársaimat és mindenre készen kell állnom minden meccsen. Nem lehet engedni a nyomásnak soha."

 

"Ez a Manchester United és egységesen kell kiállnunk. Hamarosan újra együtt leszünk."


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!