A United megkereste Van der Sart

A Manchester United ismét megkereste korábbi kapusát, Edwin van der Sart, mert azt szeretnék, ha otthagyná az Ajaxot és a rekordbajnok sportigazgatója legyen.


Több angol lap is lehozta pár órával ezelőtt, hogy Hollandiából kapott információk szerint Erik ten Hag megkereste személyesen Edwin van der Sart, hogy megpróbálja rávenni arra, hogy hagyja el az Ajaxot és csatlakozzon a Manchester Unitedhez.

 

A Unitednek a rendkívül pocsék 2021/22-es idény után többen azt tanácsolták, hogy nevezzenek ki új sportigazgatót a háttérstáb megerősítése miatt. Jelenleg John Murtough a sportigazgató és egy időre elcsendesedtek a váltással kapcsolatos hírek és inkább arra koncentráltak, hogy Ten Hag miként tudja az elképzeléseit megvalósítani.

 

A Vörös Ördögök legendáját, az Ajax jelenlegi vezérigazgatóját, Edwin van der Sart már korábban is összeboronálták a Uniteddel, de szeptemberben új szerződést írt alá a holland bajnokkal, ami 2025 júniusáig szól. Ez azonban állítólag nem akadályozta meg Ten Hagot abban, hogy felvegye a kapcsolatot egykori kollégájával.

 

 

A Voetbal Primeur szerint Ten Hag a múlt héten kereste meg Van der Sart, hogy megvitassa vele annak a lehetőségét, hogy Amszterdamból Manchesterbe költözzön. A holland hálóőr a napvilágot látott információk szerint hajlana is az üzletre, helyetteseként pedig Daley Blind léphetne elő, ha elfogadja az angolok ajánlatát.

 

Van der Sar 2005 és 2011 között 266 mérkőzésen lépett pályára a Manchester Unitedben, 4 bajnoki címet, Bajnokok Ligáját és 3 Ligakupát nyert a csapattal, mielőtt visszatért volna Hollandiába.

 

Kezdetben az Ajax marketingmenedzsereként tevékenykedett, majd 2016-ban vezérigazgatóvá léptették elő. A holland klub történetének egy sikeres időszakában tevékenykedhetett, többek közt az utolsó 3 bajnoki cím megszerzése alatt is, amikor még Ten Hag volt az Ajax menedzsere.

 

A United 2021-ben való érdeklődéséről korábban azt mondta: "Milyen vezérigazgatót keres a Manchester United? Én nem vagyok az a tipikus vezérigazgató fajta. Inkább a futball miatt vagyok most is az. Az Ajax nagyon jól felépített klub, a Manchester Unitednél nagyon más és ott több tulajdonossal kell együtt dolgozni."

 

Van der Sar elégedett jelenlegi szerepével Amszterdamban és szerződéshosszabbítása után elmondta: "Minden nap nagyon lelkes emberekkel dolgozhatok együtt, akik hozzám hasonlóan szeretik egyre magasabbra tenni a lécet."

 

 


Mirror

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!