Ten Hag: Ronaldo megtagadta a Spurs elleni becserélését

Erik ten Hag megerősítette azokat az információkat, miszerint Cristiano Ronaldo megtagadta kései becserélését a Tottenham Hotspur ellen, amelyet követően a támadó idő előtt elhagyta az Old Traffordot.


A Manchester United menedzsere ennek megtorlásaként kihagyta a Chelsea elleni meccsnapi keretéből a portugált, miután korábban már a Rayo Vallecano elleni nyári felkészülési mérkőzésről is idejekorán távozott.

 

Hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva Ten Hag nem cáfolta azt, hogy Ronaldo megtagadta becserélését és így válaszolt:

"Az, hogy mi történt a kettőnk közötti megbeszélésen, az csak Cristianora és rám tartozik. Emellett a klub közleménye is egyértelműen fogalmazott."

 

"Én vagyok a menedzser, én vagyok a felelős az itteni magas szintú sport kultúra fenntartásáért, nekem kell megszabnom a normákat, az értékeket, amiket aztán kontrollálnom is szükséges. Mi egy csapatot alkotunk."

 

"A Rayo Vallecano meccsen történtek után azt mondtam, ez elfogadhatatlan, de nem ő volt az egyetlen. Ez mindenkire vonatkozik és amikor másodszorra is megtörténik, annak már következményekkel kell járnia. És ez is történt. Hiányozni fog nekünk holnap, szükségünk lenne rá a meccsnapi keretben, de szerintem ez fontos a csapat hozzáállása és mentalitása szempontjából."

 

 

Ten Hag kihangsúlyozta a klub közleményének azon részét, miszerint Ronaldo "fontos része marad a keretnek", bár a csatár pénteken csak egyéni edzésmunkát végezhetett.

 

"Szerintem ez egy visszatükröződése lesz a történteknek felé és mindenki más irányába is" - tette hozzá Ten Hag arról, hogy Ronaldo megbüntetésekor milyen eredményben reménykedett.

 

"A szezon kezdetén figyelmeztetést adtam ki, a következő alkalomnak pedig következménnyel kellett járnia. Ha együtt éltek, játszotok, márpedig a futball egy csapatsport, akkor bizonyos normáknak meg kell felelned, amelyeket én felügyelek."

 

A Vörös Ördögök hét közben fontos győzelmet arattak a top 4 helyekért folyó versenyfutásban riválisnak számító Tottenhammel szemben, ám a Ronaldo incidens azzal fenyeget, hogy a következő, Chelsea elleni nagy mérkőzésre való felkészülésüket beárnyékolja az ebből fakadó médiazaj.

 

A korábbi Ajax edző azonban kijelentette, ők most csak és kizárólag a Stamford Bridge-en rájuk váró feladatokra koncentrálnak.

 

"Minden a Chelsea-ről szól most nálunk. Nagy mérkőzést fogunk ellenük játszani és minden erőmmel erre a feladatra fókuszálok én is, az edzői stábom és a játékosok is. Meg kell nyernünk ezt a találkozót és mindent tőlünk telhetőt ki kell adnunk magunkból, amelyhez teljes koncentráció, megfelelő felkészülés és a lehető legjobb játékunk szükséges."

 

"Ha a futball legmagasabb szintjén szerepesz, akkor előfordulnak pletykák vagy zaj, neked viszont csak a feladatodra szabad koncentrálni, ami jelen esetben most az, hogy holnap jól teljesítsünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League, 13. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!