Manchester United 3-0 Sheriff Tiraspol

Magabiztosan nyert a United és már biztosan továbbjutott a csoportból, már csak az a kérdés, első vagy második helyen lép-e majd a kieséses szakaszba.


Visszakerült Cristiano Ronaldo a manchesteri kezdőcsapatba azok után, hogy korábban idő előtt hagyta el a pályát a Tottenham elleni bajnokin. 

 

Ahogy az várható volt, a hazaiak óriási fölényben fociztak, az első 6-8 perc során 85%-ban birtokolták a labdát, azonban a helyzetek csak ezután kezdtek jönni. Talán legközelebb Ronaldo járt a gólhoz az elő 15 perc alatt, de fejese kapu fölé szállt.

 

Jól állt a lábán a Sheriff, már a félidő fele is eltelt és még nem kaptak gólt. 

 

A 27. percben remek labdát kapott Fernandes, aki középre fejelt Ronaldonak, azonban Koval nagyon nagyot védett.

 

Eriksen átlövését is védte a vendégek kapusa, majd Ronaldo bombájánál talán már csak a szerencsén múlt, hogy kapott gólt a Sheriff, egy védő lábáról végül kapu mellé pattant a labda.

 

Malacia tört át a védelmen, majd 6 méterről lőtt, Koval ismét hárított. Nagyszerű napot fogott ki a vendégek hálóőre.

 

A 44. percben szögletből szerzett gólt a manchesteri gárda; remekül szállt be a labda az ötösre, Dalot érkezett a rövidnél és csúsztatott a hálóba. Nem bírta ki a Sheriff 0-0-val a szünetig.

 

Szünetben kettőt cserélt Ten Hag, Maguire és Rashford léptek pályára, Antony és Martinez pihenhetett 45 percnyi foci után.

 

Szabadrúgáshoz készülhetett Eriksen az 50. percben, de sajnos a kísérlete kapu fölé szállt. Továbbra is mezőnyfölényben játszottak a Vörös Ördögök, de az iram nem volt egetverő és komoly helyzetek sem nagyon jöttek.

 

Ronaldo nagyon szeretett volna gólt szerezni, amihez meg is volt a lehetősége az 59. percben is, azonban 15 méterről nem találta el a kaput, a bal felsőt célozta meg.

 

Két perccel később bevette a vendégek kapuját a portugál klasszis, ám lesről született ez a találat, így maradt az 1-0.

 

Luke Shaw-nak két perc kellett a gólpasszhoz, csodás beadása találta meg Rashfordot, aki 10 méterről nagyszerűen fejelt a kapuba, 2-0! 

 

A 77. percben Kovalnak kellett nagyot nyújtóznia Rashford átlövésénél, majd a szöglet után Garnacho tekerése szállt a kapu fölé. 

 

Megtört az átok! Fernandes beadását Ronaldo fejelte 6 méterről kapura, Koval még védeni tudott ekkor, ám a kipattanót a kapuba vágta a portugál csillag, 3-0 a Unitednek!

 

Már a ráadásban járt a meccs, amikor Shaw beadását McTominay fejelte közelről kapura, de a hazaiak portása hatalmasat hárított.

 

Európa-liga, csoportkör, 5.forduló
Manchester United 3-0 Sheriff Tiraspol
Old Trafford

 

Vezette: T. Sidiropoulos (GRE)

 

United: De Gea - Dalot(Shaw 63.), Lindelöf, Martinez(Maguire 46.), Malacia - Casemiro(McTominay 63.), Eriksen - Antony(Rashford 46.), Fernandes, Garnacho(van de Beek 80.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Dubravka, Heaton, Fred, Pellistri, Iqbal, Elanga, Sancho

 

Sheriff: Koval - Renan Guedes, Kiki, Radeljic, Kpozo - Badolo(Gliga 93.), Diop(Hatman 79.), Kyabou, Salifu, Akanbi(Pernambuco 79.) - Atiemwen(Covali 89.)
Nem használt cserék: Celeadnic, Pascenco, Heron, Vizeu, Ignatov

 

Gólszerző: Dalot 44', Rashford 65', Ronaldo 81'

 

Sárga lap: Maguire illetve Akanbi

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!