Ten Hag: De Gea nagyszerű fejlődése

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag dicséretben részesítette David de Geat és elismerését fejezte ki annak kapcsán, hogy sokat fejlődött a szezon során.


A spanyol hálóőr lenyűgöző teljesítményt nyújtott vasárnap és nagyban neki köszönhető, hogy a Vörös Ördögök 1-0-ra le tudták győzni a West Ham csapatát a Premier League-ben. De Gea világszínvonalú védéseket mutatott be és még az utolsó pillanatokban sem remegett meg a lába, többek között Declan Rice lövésénél.

 

A négyszer is az év legjobbjának választott kapust mindig is csodálták hatalmas védései miatt és kevés jobb játékost találunk ebben a mutatóban a posztján, vagy nincs is, ha a United szurkolókat kérdezik. 

 

David 12 szezon óta áll a United szolgálatában és 504 mérkőzésen lépett eddig pályára és folyamatosan fejlődött, ami szükséges is, mert a holland menedzser számára fontos, hogy a kapus is kivegye részét a mérkőzésből. A 31 éves játékos nem bánik rosszul a labdával, Erik pedig a játékosfejlesztés specialistája és örömmel tölti el a szezonban tapasztalt fejlődés.

 

"Mindenkinek megvan a saját véleménye és filozófiája" - mondta Ten Hag a vasárnapi bajnokit követően. "Számomra az elvárás egy kapustól, hogy védjen meg minket a góltól. Ebben pedig David csodálatos."

 

"Szerintem lábbal is megvannak a képességei és azt hiszem, hogy ha megnézzük a mostani szezonját, akkor ebben sokat fejlődött. Ennek pedig fontos szerepe van, mert összefügg nem csak a védelemmel, hanem a támadókkal is, mert bizonyos helyzetekben a kapusnak is lehetősége van megjátszani őket és így lehetőségük lehet lerohanni az ellenfél kapuját."

 

 

"Meg vagyok győződve, hogy ő is képes erre és az eddigi meccsek is ezt bizonyítják. Szerintem meccsről-meccsre fog még fejlődni ezen a téren."

 

A holland menedzsert a sajtótájékoztatóján arról is kérdezték, hogy mi a helyzet a spanyol szerződéshosszabbításával, Erik pedig kihangsúlyozta, hogy ahogy mér korábban is szó esett róla, felül fogják vizsgálni a játékosok szerződéseit, azonban kifejtette csodálatát Dávid teljesítménye iránt.

 

"Erről a kérdésről még ráérünk beszélni, most az idényre és a soron következő mérkőzésekre koncentrálunk. Amikor majd ennek a blokknak a végéhez érünk és elkezdődik a világbajnokság, majd leülünk és átgondoljuk a dolgokat a jövőre vonatkozóan."

 

"A háttérben már természetesen körvonalazódnak a tervek, stratégiák, hogy miként fogjuk kezelni a dolgokat. Amit mér többször is hangsúlyoztam, nagyon boldog vagyok David miatt, nagyszerű kapus. Még csak 31 éves, fitt és még mindig tud fejlődni. Mindig is lenyűgözően védett a Manchester Unitedben és a jövőben is az lesz."

 

Fontos hét lesz a mostani De Gea számára, hiszen szülőhazájába, Spanyolországba utazik, hogy társaival megmérkőzzön a Real Sociedad csapatával egy létfontosságú Európa-liga találkozón.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!