Play-off ellenfelek az Európa-ligában

Szerda este 8 csapat csatlakozott az Európa-liga mezőnyéhez a budapesti döntőbe vezető úton.


Szerda este véglegessé vált a Bajnokok Ligája csoportjuk 3. helyén végzett és így onnan kieső csapatok névsora, a Manchester Unitednek pedig legalább kétgólos győzelemre van szüksége a Real Sociadad ellen ahhoz, hogy az Európa-liga rájátszását elkerülje, mely egy két felvonásos mérkőzés valamelyik BL-ből kieső csapat ellen.

 

Amennyiben a Vörös Ördögök nem tudják kiharcolni a csoportelsőséget, úgy hétfőn dél körül fog kiderülni, hogy az alábbi ellenfelek közül melyikkel kell megmérkőznie Ten Hag fiainak.

 

AJAX

Erik ten Hag, Lisandro Martinez, Antony, Donny van de Beek és Christian Eriksen korábbi klubjával a 2017-es fináléban találkozott a United Stockholmban, a találkozó pedig 2-0-s angol sikert hozott.

 

A holland bajnok a Napoli és a Liverpool mögött ért be a 3. helyre, megelőzve a Rangers együttesét.

 

BARCELONA

A katalán klub kiesése már egy meccsel a csoportküzdelmek vége előtt, az Inter - Viktori Plzen mérkőzést követően vált biztossá, a csoportjukat pedig a Bayern München nyerte, akik 100%-os teljesítménnyel jutottak az egyenes kieséses szakaszba.

 

A Barca elleni utolsó mérkőzésünk 2019-ben volt, a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában.

 

BAYER LEVERKUSEN

A Bundesligában szereplő csapatot jelenleg a Liverpool egykori játékosa, Xabi Alonso irányítja és a Club Brugge, valamint a Porto előzte meg őket a ranglistán. 

 

A United 6 mérkőzést játszott a Leverkusen ellen és veretlenek maradtak ellenük. Ezek között találunk egy 5-0-s sikert is 2013-ban, bár a 2002-es Bajnokok Ligájából idegenben lőtt góllal a német csapat kiejtette a Vörös Ördögöket.

 

 JUVENTUS

A múltban volt néhány emlékezetes összecsapás a két csapat között, sokan emlékeznek még vissza szívesen az 1999-es BL elődöntőre, de 2019-ben is összefutottak a felek az Allianz Stadionban és itt szintén a United szurkolók örülhettek.

 

A torinói klub jóval a Benfica és a PSG mögött végzett, összesen 11 ponttal lemaradva. Az Old Lady összesen 3 pontot tudott gyűjteni 6 találkozó során, ugyan annyit, mint a Maccabi Haifa.

 

 

 

RB SALZBURG

Az osztrák bajnok még nem mérkőzött soha a Uniteddel, sorsukat pedig a Chelsea elleni 2-1-es, illetve az AC Milan otthonában elszenvedett 4-0-s vereség pecsételte meg.

 

SEVILLA

Ismerős ellenfél a Vörös Ördögök számára. A Sevilla a Manchester City és a Dortmund mögött végzett a 3. helyen.

 

SAHTAR DONYECK

Az ukrán csapat kifejezetten szépen szerepelt annak ellenére, hogy hazájukban közel sem nyugodt a hangulat. Csoportjukból a Real Madrid és a több magyart is soraiban tudó Lipcse jutott tovább. 

 

A Sahtarral a 2013614-es idényben futott össze legutóbb a United, akiknek jelen pillanatban a hazai meccseit Varsóban rendezik.

 

SPORTING

Ronaldo és Bruno Fernandes ex-csapata nem tudta követni a többi portugál csapatot és kiesett a BL-ből. A Sportingot a Tottenham és a Eintracth Frankfurt is megelőzte, csoortjuk viszont kifejezetten izgalmas mérkőzéseket hozott. 

 

Hivatalos tétmérkőzésen 4 alkalommal játszottak a Vörös Ördögök a Sporting ellen (1964 és 2007), illetve lehet még emlékeztek arra a barátságos meccsre, amit a Jose Alvalade Stadion megnyitója alkalmából rendeztek.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Real Sociedad - Manchester United

Európa-liga, 6. csoportmérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!