Csapathírek a Villa meccs előtt

A Manchester United vasárnap ismét a Premier League-ben lesz érdekelt, amikor a világbajnokság miatti hosszabb téli szünetet megelőző utolsó előtti bajnokijukon az Aston Villa együtteséhez látogatnak.


A jövő vasárnapi, Fulham elleni bajnoki előtt a Vörös Ördögök még egyszer randevúznak majd a birminghamiekkel, csak akkor az Old Traffordon egy Ligakupa meccs keretében.

 

Erik ten Hag elismerte, kivárásra kell játszania három támadójátékosa, Antony, Anthony Martial és Jadon Sancho bevethetősége kapcsán. Mindhárman kimaradtak ugyanis a hét közben Spanyolországba utazó keretből.

 

"Jelen pillanatban ezt nehéz megmondani" - ismerte el a holland menedzser hivatalos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján San Sebastianban.

 

"Beszélnem kell az orvosi és a teljesítmény értékelési stábbal is a Manchesterben végzett programjuk kapcsán. Hallanom kell, hogy mennyit tudtak előre lépni és hogy számíthatok-e rájuk vasárnap."

 

Egy problémát biztosan orvosolnia kell majd Bruno Fernandes pótlásának tekintetében, ugyanis a középpályás egy mérkőzéses eltiltását tölti majd a Villa Parkban rendezendő mérkőzésen öt bajnoki összecsapáson összegyűjtött sárga lapját követően.

 

"Tudjuk, hogy helyettesítenünk kell Brunot" - tette hozzá.

 

"Ez eléggé egyértelmű. Meg kell vizsgálnunk és át kell gondolnunk, hogy miként tudjuk őt pótolni, de erre nem sok időnk van ezután [Real Sociedad] a mérkőzés után. Van egy éjszakám gondolkodni ezen."

 

 

Miután a csütörtöki Európa-liga csoportmérkőzésen kezdett, Donny van de Beek is egy opció lehet a portugál karmester hiánya által keletkezett űr betöltésére, de esélyes lehet erre Christian Eriksen és a mostanság egyre gyakrabban középen is szerephez jutó Marcus Rashford is. Rashford a kispadról éppen ebbe a pozícióba állt be az 1-0-ra megnyert tegnapi mérkőzésen, de vélhetőleg az előző bajnokin elért győztesgólja után szeretne ismét a kezdőcsapatba visszatérni.

 

A védelemben Victor Lindelöf kezdett Lisandro Martinez párjaként, Harry Maguire pedig csereként állt be a támadások segítésére a záró csoportmérkőzés végén.

 

"Ezen is gondolkodnom kell" - válaszolta Ten Hag a belső védőposzton rendelkezésére álló lehetőségek kapcsán.

 

"Meglátom még, mert az Aston Villa nagyon nehéz ellenfél lesz amiatt, hogy nem tudjuk mire számíthatunk tőlük. Új menedzserük van, szóval utána kell néznem és elemeznem kell a csapatukat a legutóbbi meccsük alapján és csak azután dönthetek. De Licha [Martinez] és Victor nagyon jól játszottak együtt az elmúlt mérkőzéseken."

 

"Viszont szerintem Licha és Harry is jó párost alkottak múlt vasárnap a West Ham ellen, ahol nem kaptak gólt, tehát jól teljesítettek, szóval ezt illetően még döntést kell hoznunk. Akármelyik mellett teszem le a voksomat, az semmiképpen sem a másik ellen fog majd szólni."

 

Alejandro Garnacho a szülőhazájában kapott bizonyítási lehetőségét egy győztesgóllal tette emlékezetessé és természetesen ezt követően eséllyel pályázhat kezdőcsapatbeli tagsága megőrzésére, még ha Ten Hag igyekszik óvatosan is bánni a 18 éves tehetséggel.

 

Raphael Varane továbbra is hiányzik sérülés miatt, ahogy védőtársai, Brandon Williams és Axel Tuanzebe is.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Aston Villa - Manchester United

Premier League, 15. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!