De Gea: A legjobb legyőzésével lehetsz a legjobb

David de Gea szerint a Manchester Unitednek a legjobb csapatokat kell legyőznie a kontinensen ahhoz, hogy trófeát nyerhessenek egy európai kupasorozatban, a Barcelonat pedig a jelenlegi top csapatok közé sorolja.


A 32. születésnapját hétfőn ünneplő portás februárban ismét hazájában léphet majd pályára klubszinten tétmérkőzésen, amikor a Uniteddel a Nou Campba látogatnak.

 

Február 16-án 18:45-től a katalánok elleni párharcuk első felvonását tartják majd, míg Xavi együttese egy héttel később érkezik az Old Traffordra a visszavágóra.

 

A Barca jelenleg listavezető a spanyol bajnokságban, miután a szezonban 13 mérkőzésükből 11 alkalommal nyerni tudtak és bár nem éppen könnyű ellenfelek, David szerint a két csapat összecsapása egyértelműen olyan ünnep lesz a szurkolóknak, amelyet már az új év kezdetén nagyon várhatnak majd.

 

"Tudjuk, hogy a Barca egy nagyszerű csapat és szerintem nagyon jól is játszanak" - kezdte De Gea.

 

"Természetesen ők voltak az egyik olyan csapat, akiket szerettünk volna elkerülni, de ha meg akarjuk nyerni az Európa-ligát, akkor a legjobb csapatokkal kell megmérkőznünk, a Barcelona pedig azok közé tartozik."

 

"Ez egy remek párosítás szurkolói szempontból, mi pedig minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy mindkét mérkőzést megnyerjük ellenük."

 

 

A Barcelona egyike volt azon nyolc együttesnek, amely a tavaszt már az Európa-ligában folytathatja csak, miután egy Internazionale ellen idegenben elszenvedett vereség döntőnek bizonyult számukra a Bajnokok Ligája C-csoportjából való továbbjutás kapcsán.

 

Annak ellenére, hogy a legrangosabb európai kupasorozatból nyilván minőségi csapatok kapcsolódnak be ilyenkor, a legutóbbi négy kiírást minden alkalommal olyan csapat nyerte, amely az Európa-ligában kezdte meg szereplését, David pedig abban reménykedik, ez a sorozat folytatódik.

 

"Szerintem igen [ez egy jó erőpróba lesz]" - tette hozzá.

 

"Még rengeteg idő van hátra addig, míg újra Európa-liga mérkőzéseket fogunk játszani, szóval most a többi mérkőzésre kell koncentrálnunk."

 

"Természetesen mindig nagy kihívást jelent a legjobb csapatokkal játszani, szóval készen kell majd állnunk a Barcelonara, de igaz ez minden ellenfelünkre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!