Arsenal N - Manchester United N - 2-3

A Manchester United fontos három pontot szerzett az Arsenal elleni 3-2-re megnyert Női Szuperliga mérkőzésen szombat este az Emirates stadionban.


Skinner csapata még a félidő előtt megszerezte a vezetést Ella Toone jóvoltából. A United 7-es mezszámú játékosa megfelelően reagált Hayley Ladd keresztlabdájára, és az üres kapuba lőtt, miután Manuela Zinsberger elhibázta lehetőségét a kapu felszabadítására.

 

Frida Maanum közvetlenül a szünet után egyenlíteni tudott a haziak számára, miután Maya Le Tissieren pattant meg az Arsenal játékos lövése, ami így Mary Earpsot is megviccelte. Az Ágyusok 20 perccel a meccs vége előtt megszerezte a vezetést is, miután Laura Wienroither váltotta gólra Katie McCabe remek keresztlabdáját.

 

Amikor már úgy tűnt, hogy az Arsenal begyűjti mindhárom pontot, Millie Turner Katie Zelem szabadrúgásából szerzett fejesével egyenlítettek a Vörös Ördögök. Később pedig jött a dráma Alessia Russo utolsó pillanatban szerzett győztes találatával, egy újabb Zelem beadást követően a vendégek megszerezték a három pontot, és véget vetettek az Arsenal hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatának. A mérkőzés első 45 percében Marc Skinner csapata teljesen dominált.

 

Leah Galton közel járt ahhoz, hogy a Vörös Ördögök vezetést szerezzenek az első 10 percben, Russo labdaszrzéése után Toone kapta a labdát és bejátszotta Galton irányába, de a szűk szögből leadott próbálkozását Zinsberger hárítani tudta.

 

Öt perccel később ismét Galton került helyzetbe, de az Arsenal megfelelő védekezését követően a labda elhagyta a játékteret és szöglet következhetett. Le Tissier közel járt ahhoz, hogy a szögletet követő megfelelően beívelt labdát a felső sarokba fejelje, de a játékszer éppen Zinsberger kapujának tetején landolt.
A hazaiak az első félidőben nehezen tudtak tiszta helyzeteket kialakítani, sok támadásuk Stina Blackstenius hosszú labdáinak volt köszönhető, de a svéd csatár nem tudta ezeket kihasználni.

 

Az áttörés a félidőhöz közeledve jött el, amikor is Toone volt eredményes és szerezte meg a vezetést csapatának. Az akció a szélről indult, ahol Russo jól tartotta meg a labdát, kivárta az időt, amíg Ladd átfutott a másik oldalra. A walesi középpályás beemelte a labdát a mezőnybe, ahol Zinsberger elhibázta a tisztázást, így Toone egyedül maradt a hátsó kapufánál, és az üres kapuba talált.

A második félidő eleje nem indult a legjobban a Vörös Ördögök számára, így lehetővé téve az Arsenal számára, hogy Maanum révén visszajöjjön a meccsbe.

 

Egy gyors labdavesztés után a norvégnak rengeteg helye volt, ahová befuthatott, mielőtt eltalálta volna a kaput, de a lövése szerencsétlenül megpördült Le Tissieren, és elrepült a kapuban álló Earps mellett.

 

Jonas Eidevall csapata ezután az első félidőben mutatott teljesítményéhez képest teljes fordulatot vett.


Türelmük és fölényük a 73. percben ki is fizetődött, amikor Wienroither a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. Egy lenyűgöző mozdulat után Katie McCabe beívelt keresztlabdáját a United térfelére Wienroither lőtte be a hátsó kapufánál, Earps nem tudta hatástalanítani a lövést.

 

Amikor már úgy tűnt, hogy az Ágyúsok több mint 40 000 néző előtt az Emirates Stadionban győzelmet aratnak, egy szabadrúgás a játék képe ellenére megváltoztatta az állást. Zelem bepörgette a labdát, és Turner volt az első, aki a keresztlabdára érkezett, amely a léc alá hullott, és 2-2-re kiegyenlítette a meccset.

 

De ezzel még nem volt vége a mérkőzésen lévő drámákból az Emiratesben, mivel Russo a Zelem által elvégzett szögletet követően a meccs hajrában szerzett győztes találatával a Vörösök a halálos iramú mérkőzésen megszerezték a három pontot, amivel a Vörös Ördögök 18 pontra jöttek fel és állnak fej-fej mellett a tabellán az Arsenal mellett.

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Ladd, Zelem; Parris (Thomas 81), Toone, Galton (Garcia 72); Russo. 

Nem használt cserék: Baggaley, Thorisdottir, Moore, Boe Risa, Tounkara, Williams, Staniforth. 

Gólok: Toone 39; Turner 85; Russo 90. 

Lapok: Parris 43; Ladd 76.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!